Vojo Lukić promovirao Orahovicu u Kliničkom centru Ljubljana

Gospodin Vojo Lukić je posjetio u srijedu 21.srpnja 2010 Klinički centar u Ljubljani i na Internoj klinici urućio spomen paketić  Grada Orahovice direktoru Interne klinike Kliničkog centra u Ljubljani doc. dr. Zlatko Fras, dr. med

Interna klinika u Ljubljani ima oko 1.200 zaposlenih , a cijeli Klinički centar u Ljubljani oko 7.000 zaposlenih. U ovoj vrhunskoj znanstvenoj, obrazovnoj i kliničkoj medicinskoj institiciji se liječe pacijenti iz Slovenije ali i iz inzemstva.

 

 

Podsjetimo se da je na poziv i u pratnji uglednog slovenskog novinara, publiciste in televizijskog dokumentariste gospodian Voje Lukiča laureata Slovenske akademije znanosti in umetnosti je u srijedu 14.srpnja 2010 u Orahovici i Osijeku boravio Doc dr Zlatko Fras, dr med direktor Interne klinike Kliničkog centra u Ljubljani. 

Nako što su posjetili grob majke gospodina Voje Lukića ugledne Orahovčanke gospođe đurđice Lukić koja je godinama živjela u Sloveniji gospodin Vojo Lukić i doc dr Zlatko Fras dr med su se iz Orahovice uputili u Osijek i posjetili Internu kliniku Kliničkog centra u Osijeku gdje ih je bio domačin Prof.dr. Aleksandar Včev, prim.dr. med. predstojnik Klinike za internu medicinu KBC Osijek i dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku i Doc dr Robert Steiner dr med FESC pročelnik Kliničkog odjela za bolesti srca i krvnih žila sa intenzivnim liječenjem Klinike za internu medicinu KBC Osijek.

Govoreći o posjeti Osijeku 14.srpnja 2010 Vojo Lukić je za vrijeme boravka u Ljubljani 21. srpnja 2010. u razgovoru sa doc dr Zlatkom Frasom dr med ponovio da se nada i želi da je njegov boravak kao uglednog liječnika u Slavoniji 14.srpnja 2010. bio na neki način početak jedne dobre i plodne znanstvene u stručne suradnje osječkih i ljubljanskih medicinara .Gospodin Vojo Lukić je posebno naglasio u ragovoru sa doc dr Zlatkom Frasom dr med da prema njegovom mišljenju prostora za suradnju ima i na nivou kliničkih centara Osijeka i Ljubljane ali i na nivou osječkog i ljubljanskog medicinskog fakulteta.

Ponovimo i ovom prigodom podatak da je doc. dr. Zlatko Fras, dr. med. i predsjednik Europske unije liječnika specijalista Union européenne des médecins spécialistes (UEMS), koja okuplja i predstavlja 1,4 milijuna liječnika iz 37 europskih zemalja.