Voda u jezeru je ispravna

ORAHOVICA – „Voda u jezeru bakteriološki je potpuno ispravna“, tvrdi Saša Rister, direktor  gradskog poduzeća „Ružica-grad“ , koje upravlja  jezerskim kompleksom, demantirajući  priče o zagađenosti vode što  se ovih dana šire među Orahovčanima ali i gostima izvan grada.   

Kontrola vode povjerena je Zavodu za javno zdravstvo „Sv. Rok“ iz Virovitice, koji   analizu vode provodi  svakog tjedna, a rezultati analize kupačima su dostupni na  panou smještenom uz jezero. Budući se svake godine u jeku kupališne sezone čuju glasine o zagađenosti vode u jezeru,  Rister ocjenjuje kako je riječ o  svjesnom širenju  netočnih podataka.

Od sredine lipnja, od početka sezone kupanja,na jezeru je boravilo između osamdeset i devedeset  tisuća gostiju, a najbolja posjeta zabilježena je sredinom srpnja, kada je tijekom samo jednog vikenda  evidentirano preko deset  tisuća  posjetitelja i kupača.

Na jezeru su se  u ovoj  kupališnoj sezoni odmarali gosti iz  gotovo svih krajeva  istočne i sjeveroistočne Hrvatske , koji nisu imali primjedbi na kvalitetu vode i uređenost jezera, a zadovoljstvo su iskazali i  ugostiteljskom ponudom i drugim popratnim sadržajima.

Kupališna sezona na jezeru bit će otvorena sve dok vremenski uvjeti to dozvole, i u tom vremenu Zavod za javno zdravstvo nastavit će kontrolu jezerske vode, obećao je Saša Rister, direktor  poduzeća „Ružica-grad“.

Preuzeto sa http://www.radio-orahovica.comMarija Bačmaga