Kardinal Puljić i Vojo Lukić i ove godine privatno u Orahovici

  Katolička tiskovna agencija iz Sarajeva je izvijestila da je u subotu, 28.ožujka 2009. u Orahovici boravio vrhbosanski nadbiskup i metropolita Vinko kard. Puljić. Na mjesnom groblju je izmolio opijelo za dušu pokojne đurđice Lukić, a nakon toga se zadržao u razgovoru s njezinim sinovima: uglednim slovenskim publicionistom i televizijskim dokumentaristom gosp.Vojom Lukićem, laureatom Slovenske akademije znanosti i umjetnosti i gosp. Bobom Lukićem, znanim orahovačkim poduzetnikom i članom gradskog poglavarstva.

I ove godine 25.kolovoza 2010. je na proputovanju iz Subotice za Sarajevo Orahovicu posjetio  vrhbosanski nadbiskup i metropolita, Vinko kard. Puljić, član Kardinalskog zbora Svete Rimske Crkve. Na gradskom groblju u Orahovici je i ove godine izmolio opijelo za dušu pokojne đurđice Lukić.

O ovogodišnjoj posjeti vrhbosanskog nadbiskupa i metropolita, Vinka kard.Puljića, gosp.Vojo Lukić je rekao slijedeće:„Kardinal Puljić je bio na proslavi u Subotici i na putu za Sarajevo sam ga u Batini dočekao sa mojim bratom Bobom Lukićem. Znate, moj brat dobro pozna slavonske ceste tako da nas je on vodio da što prije dođemo u Orahovicu. Za vrijeme vožnje sa kardinalom Puljićem sam imao prigodu razgovarati o prelijepoj Slavoniji, njegovom školovanju u đakovu, ali i o aktualnoj medijskoj problematici kod nas i u svijetu. Za vrijeme boravka u Orahovici kardinalu Vinku Puljiću sam predstavio i gradonačelnika grada Orahovice, gosp. Josipa Nemeca. Ovo je bila potpuno privatna posjeta pa ipak su ga za vrijeme boravka u Orahovici prepoznali ljudi i željeli ga pozdraviti. U šali je rekao: Eto ni ovdje se ne mogu sakriti.Nakon kratke privatne posjete Orahovici, uzoritog kardinala Vinka Puljića sam otpratio do Slavonskog Broda gdje je on nastavio put za Sarajevo.Kao što znate moja mama je htjela biti sahranjena u svom rodnom mjestu, u Orahovici. Njezino posljednje počivalište u Orahovici stoga danas posjećuju izuzetno ugledne ličnosti. Eto, kardinal Puljić je i ove godine posjetio njezin grob na gradskom groblju u Orahovici.“

Pripomenimo i to da je kardinal Puljić u Orahovici boravio u potpuno privatnoj posjeti na poziv gospodina Voje Lukića koji je za tu prigodu također doputovao u Orahovicu da bude domaćin tako uvaženom gostu.