Završeno 42. Orahovačko proljeće, ovogodišnju cvjetnu povorku otvorio ministar Petar čobanković

  Uz visoko pokroviteljstvo ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petra čobankovića, završeno je ovogodišnje 42. Orahovačko proljeće. Središnji događaj Orahovačkog proljeća, cvjetni korzo, uz nazočnost, između ostalog, saborskog zastupnika Josipa đakića, župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, gradonačelnika Grada Orahovice Josipa Nemeca, ravnatelja Robnih rezervi RH Tomislava Tomića, otvorio je ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar čobanković. 

Cvjetnom korzu na kojem su sudjelovali i djeca iz Dječjeg vrtića u Orahovici, mnogobrojna Kulturno umjetnička društva iz zemlje i inozemstva nazočio je velik broj Orahovčana njihovih gostiju iz cijele Virovitičko-podravske županije ali i Republike Hrvatske, BiH, Republike Srbije,… Ove godine Orahovčanima su se predstavili stari traktori koji su prodefilirali kroz središte Orahovice. 

I na ovaj način, pokazalo se kako je Orahovica centar turizma Virovitičko-podravske županije, ali i ovog dijela Hrvatske, jer su se u danima dok se održavalo Proljeće, mnogobrojni turisti, učesnici pohodili grad podno Ružice grada. 

(preuzeto sa http://www.zupanija.info/)