Počelo 42. Orahovačko proljeće

  ORAHOVICA – Svečanim otvaranjem devetog Olimpijskog festivala dječjih vrtića Virovitičko-podravske županije, danas je počelo 42. Orahovačko proljeće. U športskoj dvorani u Orahovici Olimpijski festival otvorio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec, rekavši kako su djeca najveća radost. Svim sudionicima poželio je gradonačelnik puno športskog uspjeha, zahvalivši svim odgajateljicama i odgajateljima što su došli u Orahovicu…

Polaznici pet dječjih vrtića, Cvrčak iz Virovitice, Pitomača iz Pitomače, Zeko i Suncokret iz Slatine, te Palčić iz Orahovice natjecali su se u trčanju na 50 metara za djevojčice i dječake , u bacanju loptice, u skoku u dalj, te u nogometu za curice i dječake. Najuspješni su u končanici bili polaznici dječjeg vrtića Cvrčak iz Virovitice koji su u ekipnoj konkurenciji osvojili zlatne medalje, drugi je bio dječji vrtić Zeko iz Slatine, dok je treće mjesto pripalo polaznicima dječjeg vrtića Palčić. četvrti su na koncu bili mališani iz dječjeg vrtića Pitomača, dok je peto mjesto pripalo Slatinskom suncokretu.

Od polaznika dječjeg vrtića Palčić iz Orahovice, najbolje rezultate polučili su Lana Marinić koja je u disciplini trčanje na 50 metara osvojila srebrnu medalju. Mirna Ambroš osvojila je zlatno odličje u bacanju loptice u dalj.  Kod dječaka Marijan Šalek osvojio je brončanu medalju u trčanju na 50 metara, Ivan Vanek srebrnu u skoku u dalj, a Mihćl Lukavski zlatno odličje u bacanju loptice u dalj. Štafeta dječaka 4×25 metara u sastavu Dominik Pranjić, Andrej Panić , Josip Kolarić i Franjo Orina,  osvojila je srebrno odličje.

(preuzeto sa http://www.radio-orahovica.com/)