Svečana sjednica za Dan grada

ORAHOVICA – Svečanom sjednicom, kao središnjim događajem, obilježen je u Orahovici Dan grada, blagdan Našašća sv. Križa. Na sjednici je uzvanicima gradonačelnik Josip Nemec predstavio aktualnu sliku grada kroz njegove infrastrukturne projekte,  realizirane i planirane, ali i druge segmente, na koje se, posredno ili neposredno naslanja  budući razvoj  Orahovice…

 

Gradonačelnik je istaknuo da je Orahovica svakim danom sve ljepša i ponovo opravdava  uvriježeni epitet „mala Švicarska“, što je zasluga aktualne gradske vlasti koja , ne samo da je uspjela napuniti praznu gradsku blagajnu, već i  potaknuti izradu  značajnog broja  bitnih gradskih projekata. Uz grad brojnih razvojnih projekata, Orahovica je i grad s najjeftinijim komunalnim uslugama, s niskom stopom nezaposlenosti, s optimističnim planovima vezanim uz razvoj turizma, posebno onog na  turističkom kompleksu Jezero-Ružica grad-Hercegovac, na kojem će se temeljiti budući razvoj  grada.

Pohvalno je  gradonačelnik istaknuo i  podatak o većem natalitetu od mortaliteta u gradu, što upućuje i na bolju demografsku sliku, kojoj u prilog idu i   gradske potpore novorođenoj djeci.

Na svečanoj  sjednici gradonačelnik je upoznao uzvanike s podatkom da se u razvoj grada, odnosno u infrastrukturu ulaže šezdeset posto sredstava, a ono što je osobito značajno u ovo krizno vrijeme je činjenica da  Gradski proračun nije pogođen krizom, što je potvrda njegova dobrog planiranja. Zbog kvalitetnih programa i dobrog proračunskog planiranja  može se dugoročnije planirati i  razvoj grada, rečeno je.

I uzvanici, među kojima su bili i župan virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, i saborski zastupnik Josip đakić, potvrdili su da, zahvaljujući aktualnoj vlasti u gradu, Orahovica iz dana u dan mijenja svoj izgled. Župan Tolušić i zastupnik đakić obećali su da će se i dalje zalagati za razvoj Orahovice i pomagati u realizaciji gradskih projekata.

Na svečanoj sjednici održanoj za Dan grada uručena su i javna gradska priznanja fizičkim i pravnim osobama koje su svojim radom doprinijele razvoju i promociji grada.

Po Odluci Gradskog vijeća, Zlatna plaketa uručena je tvrtki Ciprijanović, a Srebrna obrtu Hidrodom.

Zahvalnice su primili: Ivan Perković iz Francuske, MO „Doljani“, Stanko Jović, NK „DOŠK“ iz Dolaca i Zlatica Kurbegović.

preuzeto s www.radio-orahovica.com