Održan „Grofovski lov“

ORAHOVICA – Na poziv orahovačkog grofa (Miroslav Buneta, predsjednik ŽLS Virovitičko-podravske županije), grofov namjesnik, lovnik i grofova svita u gradu podno drevne Ružice, održali su četvrti Grofovski lov, turističku manifestaciju, koja se ove godine održala u sklopu obilježavanja Dana grada…

 

 

„Poštovani orahovački puče, grof Miroslav od Orahovice, odlučio je današnji dan provesti u lovu, proglasivši ga neradnim danom za blagovanje. Dok je grof u lovu dobro se zabavite u jelu i piću“ – rekao je grofov namjesnik Ivan Grgurić, u samom središtu grada.

Potom se puku obratio lovnik Petrušić kazavši grofu kako će se loviti u predjelu zvanom Viljevača i to crnu divljač i srnjaka.

Grof je potom samo mahnuo rukom kazavši „neka lov krene“.

Sat vremena pedesetak lovaca sa svitom, pogonom je pročešljalo Viljevaču, da bi na koncu u  središnjem gradskom parku brojim posjetiteljima pokazali što su ulovili, odajući počast odstrijeljenoj crnoj divljači i srnjaku:

„Hvala, sviti i lovcima. Lov je bio predivan. Vidjeli smo puno divljači i krasne prirode. Odstrijeljena divljač  poslužit će kako bi danas uživali u kvalitetnoj hrani te obilnom piću“ – rekao je grof Miroslav.

četvrti Grofovski lov uveličali su i rogisti županijskog Lovačkog saveza, članovi konjičkog kluba Hidalgo iz Orahovice, većinu posla uz organizatora Stanka Jovića, odradili su članovi LU Vepar iz Orahovice.

 

preuzeto s www.radio-orahovica.com