čestitka gradonačelnika povodom Dana grada

Poštovane sugrađanke i sugrađani, 


povodom rođendana našeg voljenog Grada,
koristim priliku da Vam se zahvalim na ukazanom povjerenju, kako u ime aktualne vlasti,tako i u svoje osobno ime, što ste prepoznali i vrednovali rad, što Vas, veliku većinu nisu pokolebale neistine, provokacije i demagogija, što ste vjerovali svojim očima, a ne ušima, što ste bili svjesni, da čovjeka čine njegova djela, a ne isprazne i neistinite riječi, što ste prepoznali laž od istine.

 

Što ste meni i mom timu, mladih, odgovornih i moralnih ljudi, koji nisu opterećeni politikom, a pogotovo ne politikantstvom, već razvojem našeg grada, na ponos i zadovoljstvo naših građana.

 

Što ste mi omogućili nastavak uređenja, izgradnje i razvoja našeg grada, vodeći brigu o svakoj lipi, svakom čovjeku i o njegovim djelima.

 

Dužan sam Vam povodom dana Grada nešto reći o onome što je učinjeno, a također i ono što planiramo u predstojećem razdoblju. O onome što je učinjeno ne bih trošio puno riječi, jer u svim prigradskim naseljima, gotovo u svim ulicama na području grada, iza mene i moga tima ostala su djela o kojima ne treba previše pričati, jer ona su vidljiva i mjerljiva.

 

Više bih se osvrnuo na ono što nas je vodilo na putu razvoja svakog  pojedinačnog projekta, koji je svaki za sebe pridonio dobrobiti naših građana,   puno je energije, truda i vremena uloženo u svakog od njih, sve u cilju razvoja  kontinentalnog turizma u koji mi vjerujemo da će nam donijeti prosperitet, nova zapošljavanja i ostanak naših mladih u našem gradu.

 

Mnogi naši gosti i putnici namjernici dali su laskav naziv našem gradu mala Švicarska, ali nažalost nijedna vlast nije koristila taj potencijal, i nije u njemu vidjela perspektivu razvoja, sve do trenutka dok nismo mi preuzeli odgovornost upravljanja našim gradom i njegovim potencijalom.

 

Tako da smo i u proteklom razdoblju  radili kako na vrednovanju, tako i na uređivanju turističkih potencijala, a vodeći brigu o potrebama naših prigradskih naselja i samog grada i sigurnosti naših građana.

 

Nadam se da smo ispunili  očekivanja  većine građana, mada znam da nismo mogli ispuniti sve želje i zahtjeve.

Trudio sam se da budem pouzdani partner našem gospodarstvu, a  tako i svakom građaninu, ali ne na štetu,  bilo koga ili bilo čega, vodeći se da odluke donosim na osnovu činjenica i razuma, a ne na osnovu nečijih želja i nerealnih zahtjeva.

I u slijedećem razdoblju vodilja će nam biti turistički razvoj, vrednovanje turističkih potencijala, vodeći brigu o potrebama građana, o nastavku uređenja kako prigradskih naselja, tako i grada, jer upravo ove godine, očekujem da će biti prihvaćeni detaljni planovi uređenja, a također i urbanistički planovi uređenja, koji stvaraju pretpostavku za ubrzani razvoj našeg grada, jer upravo kroz te planove želimo ostvariti našu viziju koristeći potencijale koje imamo na opće  zadovoljstvo i korist, kako nas mještana, tako i svih gosti i putnika namjernika.

 

Povodom dana Grada, poštovane dame i gospodo,želim Vam čestitati 782 rođendan našeg grada, s nadom da smo ispunili Vaša očekivanja, i obećajem Vam, da i u ovim teškim vremenima možete računati kako na mene, tako i na moj tim, koji će Vam uvijek biti na raspolaganju, a uz Božju pomoć i odgovornost svakog pojedinca, izaći ćemo iz ove krize, u koju nismo ušli svojom, ni voljom ni krivicom, ali zajedničkim zalaganjem i zajedništvom moramo izaći iz nje,ne smijemo gubiti nadu, ni vjeru u novi dan, jer poslije svake oluje dolazi sunce.

 

Sretan Vam blagdan našašća Svetog križa, i čestitam  Vam dan Grada, s željom da vam Bog podari sve ono što želite,a nemate, a sačuva sve ono što volite , a imate.                            

                                                                  Vaš gradonačelnik Josip Nemec