DVD Crnac pobjednik prvog memorijala ”Damir Hornung”

 

ORAHOVICA – Dobrovoljno vatrogasno društvo ''Orahovica'' organizirala je prvi po redu Memorijalni malonogometni turnir posvećen poginulom hrvatskom branitelju i svom članu Damiru Hornungu. Iako je čak 20 momčadi najavilo svoj dolazak, na turnir se u konačnici odazvalo 13 vatrogasnih društava i to iz Tisnog, Oriovca, Našica, čačinaca, Crnca, Zdenaca, Suhe Mlake, četekovca, Velikog Rastovca, Kutjeva te domaćina Orahovice. 

Prvi Hornungov memorijal svečano je otvorio orahovački gradonačelnik Josip Nemec, a momčadi su bile podijeljene u 4 skupine, 3 po tri dok je u jednoj bilo četiri momčadi.

Nakon razigravanja po skupinama i četvrtzavršnice, u polufinale plasirali su se momčadi Oriovca, Crnca, Orahovice 1 i četekovca. U prvom polufinalu DVD Crnac je bio bolji od DVD-a Oriovac s konačnih 3:1, dok je u drugoj utakmici polufinale prva momčad DVD-a Orahovica nadvisila DVD četekovac s 4:2. Dogovorom dvaju ekipa, Oriovca i četekovca, osvajača trećeg mjesta odlučilo je izvođenje udaraca sa šest metara u kojima su precizniji bili Oriovčani, a bilo je 4:2.

Veliko finale opravdalo je svoj epitet. Orahovica i Crnac, dvije najmlađe ekipe na turniru odigrale su odličnih 30 minuta. Orahovčani su krenuli sjajno i poveli s čak 2:0 preko odličnog Borisa Cabicara i Ajdina Šahinovića. No, Crnčani ogromnom borbom smanjuju rezultat na 2:1 pogotkom Marina Dvorskog i tim se rezultatom ušlo u posljednje tri minute. Tada Crnčani stvaraju veliki pritisak što im se isplatilo minutu i pol prije kraja kada poravnava Danijel Holeš. Nakon neodlučenog završnog rezultata pristupilo se izvođenju udaraca sa šest metara. Svi Crnčani su bili precizni, dok je odlučio promašaj Roberta Orine, odnosno sjajna obrana Matije Radinkovića.

Stručna komisija proglasila je i najbolje pojedince turnira pa je tako za najboljeg vratara izabran Matija Radinković iz DVD-a Crnac, prvi strijelac s 8 pogodaka je Matija Jošić iz DVD-a Oriovac dok je epitet najboljeg igrača turnira ponio Orahovčanin Boris Cabicar. Pokale i medalje najuspješnijima uručili su predsjednik DVD-a Orahovica Pavao Ramić te brat poginulog Damira, orahovački vatrogasac Mario Hornung.

Bio je ovo uistinu sjajno organiziran turnir, a orahovački vatrogasci odradili su odličan posao. Svi sudionici su počašćeni jelom i pićem, odigran je pravi prijateljski turnir bez grubih startova, suđenje je bilo korektno i pošteno i kako se čulo na proglašenju pobjednika, pravi i jedini pobjednik je samo Damir Hornung!

 

Vladimir Grgurić