Vrijedna medicinska oprema

ORAHOVICA – U Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije u ispostavi Orahovica, 08. travnja je izvršena primopredaja vrijedne medicinske opreme defibrilatora, kojega je prije dva mjeseca, u Orahovicu dopremio orahovčanin, Vojo Lukić, koji je organiziranjem donatorske akcije putem tvrtke Gorenje, odao počast svojoj pokojnoj majci, Orahovčanki rođenjem…

Ravnateljica Doma zdravlja  Virovitičko-podravske županije, Grozda Jelovečki, zahvalila je na donaciji g. Lukiću, koji nije nazočio primopredaji, te gradonačelniku Josipu Nemecu, koji je posredovao u toj  vrijednoj  donatorskoj akciji.

 

Ravnateljica  Jelovečki naglasila je kako će defibrilator koristiti građanima šireg orahovačkog područja i olakšati rad medicinskom osoblju Hitne medicinske pomoći u Orahovici.

 

Gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, također je sugrađaninu Voji Lukiću zahvalio na vrijednoj donaciji, za koju je poželio da se što manje koristi, ali je važno, rekao je gradonačelnik, ukoliko se ukaže potreba za bilo kojeg pacijenta sa šireg područja Orahovice, da je ta medicinska oprema u hitnoj pomoći u Orahovici, te da ne može biti otuđena. I ova primopredaja medicinske opreme, dokaz je kako gradska vlast skrbi o građanima i njihovoj sigurnosti, rekao je gradonačelnik Nemec i na kraju izrazio zadovoljstvo suradnjom s Domom zdravlja Virovitičko-podravske županije ispostave Orahovica.

 

Na primopredaji kojoj su nazočili i zamjenik gradonačelnika Darko Žužak, zamjenica ravnateljice i rukovoditeljica Hitne medicinske pomoći dr. Filka Galešev, pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo  Ljiljana Maljak i županijski vijećnik Stjepan Dujmić, te medicinske sestre i vozači hitne medicinske pomoći, ravnateljica Grozda Jelovečki i gradonačelnik Josip Nemec, potpisali su i ugovor o primopredaji medicinske opreme defibrilatora.

 

 

 

Zahvala i govor ravnateljice Grozde Jelovecki:

 

"Poštovani gospodine gradonačelniče, dame i gospodo!

čast mi je i zadovoljstvo što vas mogu pozdraviti u prostorima Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije.

Sretna sam i zadovoljna što se mogu zahvaliti gradonačelniku grada Orahovica jer je dogovorio i preuzeo defibrilator,

vrijednu medicinsku opremu koja će služiti za korist građana, a biti velika pomoć u radu medicinskog osoblja.

Zahvalila bih se i gosp. Voji Lukiču, Orahovčaninu rođenjem, koji je donatorsku akciju organizirao. To je najbolje

odana počast njegovoj majci i kraju u kojem je rođen.

Gosp. Lukič dogovorio je i druženje s dr. Borutom Kamenik iz UKC Maribor, koji vodi ambulantu za internističku prvu pomoć u kojoj se godišnje pregleda preko 10 000 bolesnika. Na druženju će se razmjeniti iskustva s područja hitne medicine s našim liječnicima. Naglasak će naravno biti na doniranom defibrilatoru i njegovoj upotrebi.

Smatram da je to izuzetan doprinos jer je praktična razmjena iskustava vrlo važna.

Još jedanput hvala svima koji su sudjelovali u ovoj, hvale vrijednoj, donatorskoj akciji."

 

 

 

 

     

  

 

preuzeto s www.radio-orahovica.com