Obilježavanje Dana grada Orahovice

  ORAHOVICA – Na posljednjem  sastanku Odbora za kulturne manifestacije Grada Orahovice, definirani su svi sadržaji ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada. Svečanost će se ove godine proteći na tri dana. Sve će početi prvog svibnja na orahovačkom Jezeru gdje će svim posjetiteljima, koji obilježavanju Praznik rada biti poslužen prvosvibanjski grah…  

Udruga Reda vitezova Ružice grada, također na Jezeru priredit će prikaz srednjovjekovnih vještina i običaja. U 17 sati istog dana, u maloj sportskoj dvorani počet će četvrti po redu Lan party, a dan će završiti velikim koncertom Zlatka Pejakovića u središnjem gradskom parku. U nedjelju drugog svibnja u devet sati, u režiji Rukometnog kluba održat će se turnir, u 14 sati u Kino dvorani počet će svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će biti podijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pravnim i fizičkim osobama. U 16 sati središnjom orahovačkom ulicom proći će povorka Grofovskog lova, posveta divljači bit će obavljena u  17 sati u gradskom parku, a u 20 sati kulturno zabavni program priredit će članovi KUD Orahovica. Na sam blagdan Našašća sv. Križa, u ponedjeljak 03. svibnja, članovi puhačkog orkestra probudit će Orahovčane budnicom, čelnici grada u 9 sati položit će vijence i zapaliti svijeće na gradskom groblju i u središtu grada svim poginulim  i preminulim  Orahovčanima. U župnoj crkvi u 11 sati bit će služena sveta misa, a u 17 sati na gradskom stadionu prijateljsku utakmicu odigrat će nogometaši Papuka i prvoligaša Osijeka.

Na sastanku Odbora za kulturne manifestacije, kojem je predsjedao gradonačelnik Nemec, donesena je jednoglasna Odluka, kako će tajničke poslove Odbora ubuduće obnašati Josip Kribl, dok je za zamjenika predsjednika Odbora imenovan Darko Žužak.

Preuzeto sa www.radio-orahovica.com