Utvrđen prijedlog rada TZG Orahovice

ORAHOVICA – U novoizabranom  Vijeću Turističke zajednice Orahovica devet je članova, koji su na prvoj radnoj sjednici od  predsjednika Turističke zajednice i Turističkog vijeća,  gradonačelnika Josipa Nemeca, saznali kako su  oni izabrani  iz redova  gospodarstvenika  koji  redovito plaćaju svoje obveze naspram Turističke zajednice i tako posredno  podupiru  jedan od najvažnijih projekata Grada, razvoj turizma…

Gradski turistički vijećnici nakon  donošenja potrebnih akata za funkcioniranje  Turističkog vijeća, usuglasili su se o potrebi ponovnog stavljanja u funkciju  Ureda Turističke zajednice, što je uvjetovano  i Zakonom o  turističkim zajednicama i promicanju  hrvatskog  turizma.

To znači i raspisivanje Natječaja za direktora Turističkog ureda, koji nije u funkciji od sredine prošle godine.

 

U želji da  Turistički ured ponovo bude u funkciji, članovi Vijeća složili su se i oko alternative da,  ako ni jedan od kandidata ne udovolji  uvjetima  natječaja  definiranima  Zakonom, Ured  ne ostane  bez djelatnika, jer bi u  tom slučaju bio zaposlen stručni suradnik, a on bi te  poslove obnašao sve do zapošljavanja direktora s potrebnim kvalifikacijama.

 

Utvrdili su članovi Turističkog vijeća  i  Program  rada za  tekuću godinu, u kojem su kao središnje manifestacije navedeni Orahovačko proljeće, Legenda o Ružici i Crkvaračko prelo, a definirane su i druge  manifestaciju kulturno-zabavnog i športskog karaktera. To su, među ostalim,  auto-relly, grofovski lov, utrka  motokultivatora,  biciklijada, fišijada, natjecanje u kuhanju čobanca,  obilježavanje poklada, podjela božićnih darova djeci, doček  nove godine i duge. Također je utvrđen kalendar održavanja manifestacija, uz nositelje i realizatore .

 

Uz Turističku zajednicu i Grad Orahovicu, koji će, ovisno o sadržajima biti nositelji pojedinih manifestacija, u organizaciju i realizaciju , ovisno o karakteru manifestacije, bit će  uključene udruge koje djeluju u Gradu.

 

Podsjetimo još, uz  gradonačelnika Josipa Nemeca, koji je po funkciji predsjednik Turističke zajednice i Turističkog vijeća, članovi Vijeća su: Dušan Brajnović, Renato Bunčić, Petar Drobec, Igor Hozić, Pavle Jović, Željko Jurkin, Goran Panić i Karl Šafer.

 

preuzeto s www.radio-orahovica.com