Operativni plan povoljan za poduzetnike !

Gradonačelnik Orahovice Josip Nemec  pozdravio je tridesetak  obrtnika i malih poduzetnika, vlasnika tvrtki i predstavnika različitih udruga na uvodnom otvaranju prezentacije poticanja malog i srednjeg poduzetništva.Ministarstvo gospodarstva  rada i poduzetništva počelo je sa objavljivanjem natječaja putem kojih se provodi Operativni plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010. godinu. Modeli za povećanje konkurentnosti su poduzetničko okruženje, obrazovanje, poduzetnička infrastruktura , povoljno financiranje, bespovratna sredstva te Jamstva HAMAGA – rekla je ravnateljica VIDRA-e Sanja Bošnjak na prezentaciji ovog projekta održanom u Orahovici.

Dodala je kako Vidra-agencija  za regionalni razvoj  Virovitičko-podravske županije kao potporna institucija za poduzetništvo, održava ovakav tip prezentacija  kako bi  projekti koje pokreće Ministarstvo gospodarstva rada i poduzetništva imali što veću zastupljenosti projekata na području naše županije u ukupnoj podjeli bespovratnih sredstava.

Ravnateljica Bošnjak upoznala je nazočne orahovačke poduzetnike s detaljima navedenog projekta potpore te naglasila kako je VIDRA uvijek otvorena za sva pitanja i nejasnoće. Djelatnica VIDRA-e  Neda Martić dipl.oec , stručna suradnica za gospodarstvo i EU projekte agencije VIDRA, u svom je dijelu izlaganja istaknula kako su ciljana skupina mikro, mali i srednji poduzetnici (početnici i u fazi rasta i razvoja), poduzetnici inovatori (fizičke i pravne osobe), udruženja gospodarstvenika, Jedinice lokalne samouprave.

Prezentacija je bila više nego korisna za dobivanje više informacija o mogućnosti apliciranja na projekte za bespovratna sredstva, a u zaključku je ravnateljica Bošnjak naglasila kako je agencija VIDRA svakodnevno na raspolaganju za sva pitanja i nejasnoće zainteresiranih poduzetnika.

Predavanje u Orahovici-VIDRA  Predavanje u Orahovici      

 

Vladimir Grgurić