17. Međunarodni sajam vinogradarstva, vinarstva i voćarstva Slavin 2010

 

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Virovitičko-podravske županije te supokroviteljstvo Grada Orahovice, uz organizaciju Slavonije obrtničke zadruge, u Orahovici će se od 11. do 13. ožujka održati 17. Međunarodni sajam vinogradarstva, vinarstva i voćarstva Slavin 2010.

Suorganizatori ovogodišnjeg sajma su: HGK Županijska komora Virovitica, HOK Područna komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica grada Orahovica i HZ PSS. I ove godine Slavin će se održati u sportskoj dvorani Školskog centra u Orahovici. Sudionici sajma izložit će osim vina i jakih alkoholnih pića te strojeva i opreme za vinogradarstvo, ljekovito bilje i biljne pripravke, sredstva za zaštitu u poljoprivredi, ambalažu i prateću opremu. 

Predstavit će se lov i lovni turizam, ekološka poljoprivreda i seoski turizam. Održati će se i niz predavanja, od čega će najveći dio njih dati pozornost na primjenu novog zakona i pravilnika o trošarinama, a predavanje je namijenjeno proizvođačima jakih alkoholnih pića i malim proizvođačima vina koji nisu registrirani kao proizvođači. U petak, 12. ožujka, bit će organiziran i izbor vinske kraljice Slavonije, u sklopu kojega će biti održana i revija vjenčanica i večernjih haljina. U subota, 13. ožujka, zadnji dan sajma, organizirat će se natjecanje u kuhanju vinskog gulaša i pripremi domaćih kolača, uz vrijedne nagrade najuspješnijim sudionicima. Zabavni program u četvrtak i subotu, priredit će članovi KUD Crkvari, Zdenac iz Zdenaca i KUD čačinci.

 

(preuzeto sa http://www.zupanija.info/)