Novčani darovi za 269 novorođenčadi

ORAHOVICA – U prošloj godini na ime pronatalitetne politike, konkretno darivanja  novorođene djece, iz Gradskog proračuna je izdvojeno 89.000 kuna, a riječ je darovima za  64-oro novorođenčadi s područja Grada Orahovice.
Poštujući odluku kojom je utvrđeno da  dar prvorođenom djetetu u obitelji iznosi tisuću kuna, a svakom sljedećem se taj iznos uvećava za tisuću kuna,  44-oro novorođene djece  darivano je s po tisuću kuna,  sedamnćst s po dvije tisuće kuna,  dvoje djece koja su rođena kao treće dijete u obitelji dobilo je novčani dar od tri tisuće kuna, a  jedna obitelj, u kojoj je rođeno peto dijete,  dobila je novčani dar Grada Orahovice za to dijete od pet tisuća kuna…

Od 2004. godine, kada je u travnju mjesecu počela primjena spomenute mjere pronatalitetne politike, novčane darove iz Gradskog proračuna primilo je 269 novorođenčadi.
U prvoj godini, 2004-oj, darivano je 26-oro novorođenčadi, u 2005. godini  40,  a u 2006. godini 43-oje novorođenčadi.
Godinu poslije, 2007., dar je primilo 52-oje,  a 2008. 44-oro  novorođene djece.
Prema  statističkim pokazateljima unazad šest godina, najviše je djece rođeno prošle godine, u kojoj je gradskim novčanim darom i darivano 64-oro novorođenčadi.

Marija Bačmaga za Orahovački glasnik