Medicinska oprema Gradu Orahovici

 

 

 

ORAHOVICA – Gradonačelniku Josipu Nemecu, gospodin Vojo Lukić, slovenski novinar, laureat Slovenske akademije znanosti i umjetnosti, Orahovčanin rođenjem, uručio je medicinsku opremu, koja je nabavljena uz pomoć slovenske tvrtke Gorenje. Riječ je konkretno o defibrilatoru, namijenjenoj hitnoj medicinskoj službi Doma zdravlja Orahovica.Gradonačelnik Nemec nije skrivao zadovoljstvo gestom gospodina Voje Lukića.       

– Ovo je jedan izuzetan poklon za naš grad i naše sugrađane koji će to koristiti, iako se nadam da će taj aparat biti što manje u uporabi. Defibrilator će biti predan na korištenje Domu zdravlja u Orahovici. 

 

Riječ je o specijalnom Philipsovom aparatu, kojega se ne može kupiti u slobodnoj prodaji. Aparat je izrađen po narudžbi, a veliku ulogu u realizaciji ovog projekta imao je slovenski ministar zdravstva Borut Miklavčić, rekao je prigodom predaje donacije Vojo Lukić:     

       – Urgentna medicina danas je vrlo značajna struka. Neophodno je potrebno da urgentna medicina ima adekvatnu opremu, kovčeg za oživljavanje, defibrilator. To je aparat koji je specijalno naručen za ovu prigodu. Ovo je sofisticirana tehnologija i ona će biti od velike koristi Orahovici – rekao je Vojo Lukić.  

Važno je napomenuti da je gospodin Vojo Lukić  gradonačelniku Nemecu predao i poklone ministra vanjskih poslova republike Slovenije, Samuela Žbogara.

Prilikom predaje opreme u društvu gosp.Lukića bio je prof. Veljko Vlaisavljević  sa Sveučilišnog kliničkog centra Maribor, Odjel reporoduktivne medicine.

Tonino Rađenović

 

Vojo Lukić i Samuel Žbogar
 Vojo Lukić i Mitja Gaspari  

Vojo Lukić predaje poklon grada Orahovice ministru za vanjske poslove Republike Slovenije Samuelu  Žbogaru

 

Vojo Lukić predaje poklon grada Orahovice ministru za razvoj i europske poslove Republike Slovenije Mitji Gaspariju 
 
     
 

Gradonačelnik Josip nemec, Vojo Lukić i prof.Veljko Vlaisavljević
 

Primopredaja defibrilatora
 

 Gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, Vojo Lukić i prof. Veljko Vlaisavljević

 Primopredaja defibrilatora – Vojo Lukić i gradonačelnik Josip Nemec