Prvi tečaj informatike za djecu!

ORAHOVICA – Udruga INFOR Orahovica početkom je siječnja (op.a – od 04. do 08. siječnja 2010.g.) organizirala petodnevni tečaj informatike za učenike 1. i 2. razreda osnovne škole. Učenici su s uspjehom odradili dane mi im zadatke i svi su položili završne testove:…

„Bio je to tečaj osnova rada na računalu. Dakle, mališani su učili sve o radu u Windows XP operativnom sustavu te su upoznati s osnovama Interneta. Tečaj je pohađalo deset učenika i na kraju su sami polaznici, a i njihovi roditelji bili oduševljeni organizacijom i predavanjima i to nam je odličan putokaz za nastavak organizacije ovakvih i sličnih akcija.“ – kaže dopredsjednik INFOR-a Saša Rister.

Završnog dana tečaja, predsjednik INFOR-a Davor Solić uručio je polaznicima diplome za  položeni tečaj uz koje su mališani dobili i besplatno godišnje članstvo u udruzi INFOR:
„Tijekom godine za djecu ovoga uzrasta prostorije INFOR-a bit će otvorene dva dana u tjednu i to na način da jedan dan bude rezerviran za radionice, dok će drugi dan biti isključivo za igraonicu. Slijedeći  tečaj za djecu ovoga uzrasta imat ćemo u vremenu uskrsnih blagdana, a biti će to tečaj osnova rada na programu za obradu teksta (Microsoft Word), programu za  tablično računanje (Microsoft Excel) te osnove rada sa programom za slanje i primanje elektroničke pošte (Microsoft Office Outlook). Sve informacije bit će na vrijeme dostupne na web stranici naše udruge – www.udruga-infor.hr – zaključuje Rister.

Vladimir Grgurić za Orahovački glasnik