Počela katastarska izmjera u Orahovici

ORAHOVICA – Za dvije godine bit će završen skup i zahtijevan posao katastarske izmjere katastarske općine Orahovica, s pripadajućim katastarskim općinama Duzluk, Nova Jošava, Donja Pištana i Dolci,  radovi koji su danas skromnom svečanošću u Orahovici  i otpočeli.
Gradonačelnik Orahovice Josip Nemec kazao je kako je vrijednost radova šest milijuna 19 tisuća kuna i da će biti premjereno 2.700 hektara zemljišta, označavajući ovaj projekt iznimnim za Grad.

Suradnja Državne geodetske uprave i grada Orahovice na ovom projektu formalno je započela još 2000 godine potpisivanjem sporazuma između JLS, o sufinanciranju opće geodetske  mreže stalnih točaka, rekao je pomoćnik ravnatelja Državne geodetske uprave Marinko Bosiljevac koji je dodao kako je to bio preduvjet današnjem početku radova.

Radove na katastarskoj izmjeri KO Orahovica izvodit će  jedna od najrenomiranijih i najstarijih  geodetskih tvrtki u Hrvatskoj, Geodetski zavod Split. Od ustroja Hrvatske države, Geodetski institut iz Splita, izvršio je više od dvadeset katastarskih izmjera diljem Hrvatske, rekao je predsjednik uprave Geodetskog zavoda Robert Klojčnik, koji je dodao da su stručnjaci instituta već na terenu i da to neće biti jako zahtijevan posao. Ravnatelj Hrvatskog geodetskog instituta, Orahovčanin, profesor doktor Tomislav Bašić, nije krio zadovoljstvo početkom radova na katastarskoj izmjeri Grada Orahovice. Bašić je kazao kako je ovo jako bitan posao za daljnji razvoj Orahovice.
Svečanost početka radova na katastarskoj izmjeri katastarske općine Orahovica, svojim su dolaskom još počastili, načelnik Državne geodetske uprave Antonio Šustić, zamjenica predsjednice Općinskog suda u Slatini, ispostava Orahovica Dunja Žužak, pročelnica Područnog ureda za katastar Virovitica Sanja Kićinbaći, voditelj Područnog ureda za katastar ispostava Orahovica Stipo Grgurinović, te inspektor u Državnoj geodetskoj upravi Šime Sudarić.

preuzeto s www.radio-orahovica.com