Posjet članova KUD-a iz Grčke

ORAHOVICAčetrdesetak članova grčkog kulturno-umjetničkog društva iz mjesta Siniesa sa sjeverno-istočnog  dijela Krfa, tijekom  četverodnevne  POSJETE  Orahovici,  sredinom rujna mjeseca.,  obišlo je sve  znamenitosti Orahovice i Slavonije

Vođa najpoznatijeg krfskog  kulturno-umjetničkog  društva  koje u 25 godina postojanja okuplja 350 članova, tamošnji  dogradonačelnik, Yiannis Garnelis , kazao je da je nastup u Hrvatskoj njihov prvi nastup izvan Grčke.
Mladi grčki folkloraši u Orahovici su sudjelovali na glazbenoj večeri sa svojim domaćinima KUD-om „Crkvari“, posjetili gradski  muzej , jezero i druge znamenitosti, a primio ih je i gradonačelnik, Josip Nemec.
U kratkom druženju, gradonačelnik je goste pozvao da svoje pjesme i plesove predstave na sljedećem Orahovačkom proljeću,  za što su oni pokazali veliki interes.
Dogradonačelnik Krfa,  Garnelis  ponosno je naglasio  kako dolazi iz dijela Grčke turistički najposjećenijeg, a spoznaja da je turizam  glavna odrednica budućeg razvoja Orahovice, pobudila je dodatni interes  gostiju, tim više što su saznali da je uprvao Orahovica rodno mjesto  hrvatskog   predsjednika.