Grad ulaže u povećanje kapaciteta vrtića

ORAHOVICA – U  Dječjem vrtići „Palčić“ u Orahovici  za narednu pedagošku godinu upisano je ukupno 124-oro djece, među kojima 13 u jasličku grupu, a 111 djece bit će  raspoređeno u 4 predškolske grupe. S njima će, uz ravnateljicu, raditi  5 odgojitelja zaposlenih u vrtiću i dva pripravnika…

Po riječima ravnateljice Vrtića, Borislave Kordoš,  prilikom upisa, roditelji su pokazali  povećan interes za upis djece u jaslice, pa  je uz 13 upisanih mališana u jasličku grupu, isto toliko odbijeno zbog objektivnih razloga, konkretno nedostatka prostora za smještaj  djece jasličke dobi.S tim problemom rukovodstvo vrtića upoznalo je i   gradsku vlast, kao osnivača vrtića.Kako je   izjavio gradonačelnik, Josip Nemec, nakon stručne analize, koja je trebala dovesti do  konačnog izbora o dogradnji postojeće ili izgradnji  nove predškolske ustanove, odlučeno je ipak da se novi, potrebni prostori riješe u okviru postojećeg objekta.

Budući u zgradi  ima  još  neuređenog prostora, taj će se prenamijeniti u prostor za boravak djece, a istovremeno s tim radovima, kaže gradonačelnik, bit će  uređeno i  krovište, koje je pri izgradnji znatno odstupilo od projekta. Tim uređenjem, sukladno projektu, uvjeren je gradonačelnik, bit će konačno otklonjeni i učestali problemi s prokišnjavanjem vrtića.

Dječji vrtić „Palčić“ radit će i ove godine tijekom ljetnih mjeseci, a boravak djece bit će organiziran u dvije grupe: jasličkoj i predškolskoj.