SVEčANA SJEDNICA POVODOM DANA GRADA

ORAHOVICA – Dan grada Orahovice, blagdan Našašča sv Križa, proslavljen je jučer svečanom sjednicom, kojoj su uz gospodarstvenike, predstavnike udruga s područja grada, načelnike susjednih općina, članove gradskog poglavarstva i domaćina, gradonačelnika Josipa Nemeca, nazočili saborski zastupnik Josip đakić, državnik tajnik u ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Stjepan Mikolčić, Tomislav Tomić ravnatelj robnih zaliha, župan VPŽ Tomislav Tolušić, te župnik orahovački msgr Ivan Štrbenac…

„Učinjenim u ovom mandatu koji je na kraju, zadovoljni smo, budući smo plan ostvarili 90%“, kazao je gradonačelnik Nemec, a zadovoljstvo je veće jer smo pokrenuli Orahovicu u smjeru u kojem smo i željeli. Gradonačelnik je promijenio status u  „gradonačelnika u zajednici“, kazao je gradonačelnik Nemec, a otvaranjem rada Jedinstvenog upravnog odjela  prema građanima, i pokretanjem rada mjesnih odbora, izvršna vlast se  maksimalno približila građanima. Svako prigradsko naselje je kroz  rad mjesnog odbora u protekle četiri godine iz proračuna dobilo između dva i tri milijuna kuna, a tim novcem podignuta je kvaliteta življenja u svim mjestima. Govorio  je gradonačelnik Nemec, i o najvećem iskoraku,  učinjenom u razvoju turizma koji je budućnost Orahovice, uređenju grada, izgradnji pješačkih staza i gradske rasvjete. Na kraju, zahvalio je svim pojedincima i udrugama koji su dali veliki doprinos u izgradnji Orahovice.


Ravnatelj robnih zaliha u Ministarstvu gospodarstva, Tomislav Tomić, čestitao je aktualnoj vlasti na učinjenom u proteklom mandatu, zaključujući kako Orahovica i mora biti razvojno središte za istočni dio županije, od čega korist imaju sve tri susjedne općine. Riječi pohvale za grad i gradsku vlast imao je i župan Virovitičko-podravski Tomislav Tolušić, koji je rekao da se u Orahovici, ni recesija ne osjeti kao drugdje, te da je Orahovica grad s najnižom stopom nezaposlenosti u županiji, turističko središte županije ali i dijela istočne Slavonije, u kojoj žive dobri ljudi. Poručio je Orahovčanima da gradonačelnika Nemeca trebaju čuvati, jer je malo takvih gradonačelnika kao što je on.


Državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Stjepana Mikolčića, posebno raduje dolazak u Orahovicu, koja je svaki put sve ljepša i uređenija, a zadovoljan je otvaranjem nove gospodarske šanse, kroz razvoj kontinentalnog turizma i svih predispozicija koje se pružaju u tom dijelu gospodarstva. Državni tajnik Mikolčić, iskoristio je aktualno vrijeme i govorio o poljoprivrednim potporama koje je Vlada RH gotovo u potpunosti ispunila.


Na kraju, svečanom skupu na sjednici u povodu Dana grada Orahovice, obratio se saborski zastupnik Josip đakić, koji je istaknuo da Orahovica uz sve učinjeno, a što je za svaku pohvalu,  treba  i održati zaposlenost, jer industrijska zaposlenost ne smije stati. čestitao je saborski zastupnik đakić gospodarstvenicima koji su uspjeli održati proizvodnju kao i gradonačelniku Nemecu  na uspješnom vođenju grada i građana.Svečanosti sjednice u povodu Dana grada, doprinijeli su članovi mješovitog pjevačkog zbora KUD Orahovica i folklorne skupine KUD Crkvari .