VESELJEM I OBILJEM ORAHOVčANI UŠLI U NOVU GODINU

Unatoč hladnoći  silvestarske večeri i novogodišnje noći, brojni su se Orahovčani, ali i gosti iz susjednih mjesta,  okupili u središtu   grada, na organiziranom dočeku Nove godine, kojim ih je ponovo počastila gradska vlast. U dva grijana šatora tražilo se  mjesto više, a zahvaljujući glazbi  Valpovačkih  Šokaca, veselja i zabave nije nedostajalo. Nije nedostajalo niti hrane i pića, od  besplatne pečene voletine do različitih  bezalkoholnih pića, kuhanog vina i sl.,  nazdravljalo se uz želje da i u novoj godini bude „svega obilja“.

Točno u ponoć, nebo nad Orahovicom  obojao je raskošni vatromet, a  u prvim minutama 2009. godine, svojim je sugrađanima  najljepše želje uputio  i gradonačelnik, Josip Nemec. Zahvaljujući  svima na  dosadašnjoj suradnji, pozvao ih je  da u zajedničkom interesu i na opće zadovoljstvo, takvu suradnju nastave i u novoj godini.

Uz organizirani doček  Nove godine u središtu grada, za kojeg se odlučio najveći broj Orahovčana,  jedan dio njih, posebno onih mlađih, Novu je godinu dočekao u lokalnim ugostiteljskim objektima  i  disco-klubovima.