NEKOLIKO ODLUKA GRADSKOG POGLAVARSTVA SA SJEDNICE ODRŽANE 01. TRAVNJA

Orahovčanin, Dražen Kovačević, zadužen  je da   osigura razglas za održavanje koncerta u središnjem parku  na Dan grada, 03. svibnja, odlučilo je tako Poglavarstvo na zadnjoj sjednici održanoj prošloga utorka. Iz gradske blagajne za te će poslove biti izdvojeno 8.146,48 kuna. članovi Poglavarstva Kovačevićevu su ponudu izabrali kao najpovoljniju između tri pristigle.

Odlučeno je također na istoj sjednici da se iz Gradskog proračuna pomogne završetak radova na mrtvačnici u Novoj Jošavi. Riječ je o kupovini šljunka i cementa od  orahovačkčog poduzeća SIMS-TRANS, u iznosu od  4.952,65 kuna bez PDV-a, dok će s cijenom 3.172,13 kuna, također bez PDV-a,  orahovačkom ELEKTROMODULU  Grad financirati nabavku i postavljanje klima-uređaja u novojošavačkoj mrtvačnici.

Roletarskom obrtu GRANAT iz đurđenovca povjereno je postavljanje trakastih zavjesa na uredskim prozorima  gradske uprave, te na prozorima male i velike gradske vijećnice. Ti radovi će gradski proračun stajati  25.886,39 kuna.

Sukladno naputku Zavoda za unapređivanje sigurnosti iz Osijeka,  potrebni su radovi na rekonstrukciji plinske kotlovnice u Gradskoj upravi,a ti su radovi, za koje će biti potrebno izdvojiti 39.175,91 kunu, povjereni  poduzeću za komunalne djelatnosti PAPUK.

Gradsko je poglavarstvo na istoj sjednici, razmatrajući molbu Sindikata  državnih i lokalnih službenika Isposatve Orahovica, kojom isti traži promidžbene majice za nastup na športskim susretima, tu molbu odbilo. Obrazloženo je bilo da će Grad osigurati promidžbene majice samo za eventualne sudionike natjecanja, zaposlenike Gradske uprave.