TOMISLAV PERKOVIć NOVI PODPREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEćA

U srijedu su se na prvoj sjednici u ovoj godini sastali vijećnici Gradskog vijeća Orahovice, a na sjednici je, nakon Aktualnog sata, za podpredsjednika Gradskog vijeća izabran Tomislav Perković. Perković , vijećnik HSP-a, izabran je za dopredsjednika Vijeća, umjesto, na prethodnoj sjednici razriješenog, Marija Babića.

Podsjetimo: Babić, izabran  u Gradsko vijeće s liste HSP-a, nakon prelaska u drugu stranku, dao je svoj vijećnički mandat na raspolaganje stranci koja ga je kandidirala, pa je umjesto njega u vijećničke klupe došao Tomislav Perković.

Budući je, po prijedlogu i obrazloženju gradonačelnika, Josipa Nemeca, s dnevnog reda sjednice skinuto donošenje Plana gospodarenja otpadom,  vijećnici su donosili odluke samo po tri preostale predložene točke dnevnog reda, koje su tematski bile vezane uz prometnu regulativu.

Po odluci s jučerašnje sjednice bit će obilježen pješački prijelaz na ulazu u Ulicu Matije Gupca iz Ulice Kralja Zvonimira, a donesene su i dvije odluke koje se odnose na dozvolu, odnosno zabranu prometa vozilima iznad 7,5 tona.Dostavno vozilo iznad 7,5  za potrebe PP Orahovica moći će prometovati ulicom Kralja Zvonimira i imati pristup  pekari u toj ulici.Postojeća prometna regulativa u dijelu koji se odnosi na zabrane prometovanja vozilima iznad 7,5 tona težine od jučer je proširena zabranama prometa  takvih vozila i u ulicama Franje Gavrančića, Matice hrvatske i Ivana Gundulića.

O zabrani prometa bit će postavljena odgovarajuća prometna signalizacija.