GRADSKO POGLAVARSTVO. O IZGRADNJI STAZA, „SANACIJI DIVLJIH DEPONIJA“, FINANCIJSKIM POTPORAMA …

Poduzeće PAPUK Orahovica izgradit će pješačku stazu u  Ulici bana Jelačića, od  raskrižja, kod Poljoprivredne apoteke AGROSI, do ulaza u Homerovu ulicu, odlučilo je tako Gradsko poglavarstvo Orahovice na jučerašnjoj sjednici.

Staza je duljine 210 metara, a Papuk ju je ponudio izgraditi za 84.086,06 kuna.

O trošku Gradskog proračuna bit će sanirana i divlja deponija na poljskom putu prema Klancu, odnosno Bukviku. Gradu Orahovica na  potrebu  uklanjanja i zbrinjavanja otpada s te deponije ukazala je inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.Prema troškovniku Poduzeća za komunalne djelatnosti PAPUK, troškovi sanacije te divlje deponije iznosit će 13.688,40 kuna.

 

Od Studija i radionice heraldičkog dizajna HERALDIC ART iz Rijeke,  po jučerašnjoj odluci Gradskog poglavarstva, Grad će naručiti izradu osam vanjskih zastava  Grada, dimenzija  200×100 centimetara, i dvije svečane gradske zastave, istih dimenzija.Cijena jedne „vanjske“ zastave je 550, a cijena svečane gradske zastave, po ponudi HERALDIC ARTA je 810 kuna (bez PDV-a).

Također će Grad nabaviti  i deset državnih zastava-pet dimenzija 100×200 cm, te isto toliko dimenzija 150×300 cm.

Kao najpovoljniji ponuditelj zastava izabrana je STR „Libra“, u kojoj će Grad  zastave manjih dimenzija nabaviti po cijeni od 176 kuna po komadu, a  veće za 299 kuna po komadu, uključujući i PDV.I na jučerašnjoj sjednici  našla se molba NK „Papuk“ za  financijsku pomoć u završnim radovima  svlačionica i klupskih prostorija u novosagrađenoj zgradi kraj nogometnog igrališta.Ti radovi bit će povjereni  Poduzeću za komunalne djelatnosti PAPUK, koje će ih izvesti po cijeni  od 33.204,60 (bez PDV-a).

I ove godine Gradskom poglavarstvu obratila su se dva razreda maturanata orahovačke Sredednje  škole , s molbom za financijskom potporom organizaciji maturalne zabave. Svaki od ta dva razreda iz  gradskog proračuna dobit će, odlučili su poglavari, po dvije tisuće kuna. Budući  u Gradu očekuju kako će slične molbe uputiti i drugi maturanti, donesena je jedinstvena odluka, da  potencijalne nove molbe neće razmatrati Poglavarstvo, već je ovlašten Jedinstveni upravni odjel da , po jučerašnjoj odluci, svakom razredu maturanata orahovačke Srednje škole, koji uputi molbu za organizaciju  maturalne zabave, isplati po dvije tisuće kuna.Na sjednici Poglavarstva, po molbi  Prodavaonice KONZUM iz Orahovice, toj je prodavaonici odobren rad državnim praznicima, blagdanima i neradnim danima u vremenu od 08,00 do 13,00 sati, osim na Uskrs, Božić i Novu godinu, kada ta, kao ni druge prodavaonice u Orahovici, ne mogu raditi.