GRADSKO POGLAVARSTVO-ODLUKE PO MOLBAMA

Uređenje  Mjesnog doma u Crkvarima,  Grad će financirati s 45.000 kuna, odlučili su to članovi  Gradskog  poglavarstva na zadnjoj sjednici. Odluka je donesena po molbi predsjednika Vijeća MO Crkvari, Stanka Jovića, koji je od Grada zatražio financijsku potporu za završetak radova  uređenja crkvaračkog  doma, konkretno uvođenje plinske i vodovodne instalacije i ugradnju  još nedostatne stolarije.

Poglavarstvo je odobrilo da se u ovoj godini za rad Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata ORAO osigura tri tisuće kuna, budući  financiranje te Udruge nije uvršteno u proračunski plan, a s 10.000 kuna  Grad će sufinancirati održavanje Sajma SLAVIN.Ovogodišnji SLAVIN , petnćsti je po redu, a održavat će se  od 13. do 15. ožujka. 

2.064 kune iznos je gradske potpore UHBDDR, Klubu Virovitica za realizaciju projekta „Oprez, oružje i mine“,  a za  400 kuna, Grad će i ove godine, od Virovitičanina, Ervina Mačkovića, otkupiti novinske članke, prikupljene iz Večernjeg i Virovitičkog lista, koji se odnose  na područje Grada Orahovica, a u spomenutim su listovima objavljeni tijekom 2007. godine.

Sredstvima Gradskog proračuna , u iznosu od  dvije tisuće kuna,  Grad će pomoći  rad Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanice Požega.Rješavajući molbe pristigle na adresu Gradskog poglavarstva,  poglavari su  pozitivno riješili i molbu Trgovačkog društva MERCATOR, odobrivši mu, kao i drugim trgovačkim kućama, rad u dane blagdana, državnih praznika i neradnih dana (osim Božića i Nove godine), u vremenu od 08,00 do 12,00, odnosno od 07,00 do 18,00 sati.