USPJEŠNO PROVEDENA JESENSKA DERATIZACIJA

Jesenskim dijelom  preventivne deratizacije bilo je na području Grada Orahovica obuhvaćeno 2.005 kućanstava, uz sve stambene jedinice u višekatnim objektima, s pripadajućim pomoćnim  prostorijama , naznačeno je u izvješću o stručnom nadzoru jesenskog dijela sistematske preventivne deratizacije, kojeg je, Gradskom poglavarstvu predočio Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Zavod za javno zdravstvo, nadzirući tretman, zaključio je kako je „deratizacija provedena uspješno, zbog zadovoljavajuće visine obuhvata, a koji je, izravno povezan s načinom financiranja tretmana“,  jer je i u jesenskom dijelu  deratizacija plaćena sredstvima gradskog proračuna.

Iz redova Poglavarstva čule su se primjedbe na  provođenje deratizacije, a  iste su se odnosile na potrebu višekratnih obilazaka izvršitelja deratizacije, onih kućanstava u kojima nitko ne bude zatečen prilikom provođenja  akcije.

Poglavari su se usuglasili kako će akcija imati cjelovito djelovanje samo, ako njome budu obuhvaćeni svi objekti na području Grada, pa će s tim zaključkom upoznati i izvođača deratizacije, Poduzeće ASANATOR.