ORAHOVAčKI VIJEćNIK „SPASIO“ ŽUPANIJSKU VLAST

Predsjednik  Županijske organizacije HSP-a Virovitičko-podravske županije i kandidat na HSP-ovoj listi u četvrtoj izbornoj jedinici, Zvonimir ŠIMIć, na stranačkom je  skupu u Orahovici zaprijetio izlaskom iz koalicije s HDZ-om, s kojim  HSP obnaša vlast u  Županiji.

„Mi smo s HDZ-om napravili sporazum i držali smo da dobri partneri mogu raditi kao obitelj, sa zajedničkim ciljem napretka  svih građana“, kazao je Šimić, prigovorivši da  u HDZ-u „pojedinci , kojima su samo bitne funkcije i pozicije, lobiraju  članove HSP-a za prelazak u  HDZ“.

Izravan povod takvoj Šimićevoj izjavi bio je  prelazak u HDZ, HSP-ova vijećnik u Gradskom vijeću Orahovice, Marija BABIćA, koji prelaskom u drugu  stranku, nije bivšoj vratio vijećnički mandat.

Babić pak tvrdi kako je u HDZ prešao, među ostalim, i iz „revolta jer su mu stranački kolege, iza leđa pripremili smjenu s mjesta predsjednika  orahovačkog HSP-a “, a da bi  spasio funkcioniranje županijske vladajuće koalicije,  u četvrtak je  stranci koja ga je kandidirala, vratio  vijećnički mandat.

Taj Babićev postupak „udobrovoljio“ je županijske HSP-ovce, pa  će, kazao je Šimić (koji obnaša i dužnost virovtičko-podravskog dožupana), HSP i dalje s koalicijskim partnerima obnašati vlast prema postizbornom sporazumu.