NOVI MODEL POSTAVLJANJA REKLAMNIH PANOA U GRADU

U Gradu Orahovica, za razliku od nekih drugih gradova, nema puno reklamnih panoa postavljenih na stupove javne rasvjete, no uskoro bi ih moglo biti.

Potaknuti  molbom  jednog od orahovačkih ugostitelja da i on postavi svoju reklamu na stup gradske javne rasvjete, poglavari su još ranije  odlučili kako će izraditi jednoobrazne panoe i ponuditi ih zainteresiranim  oglašivačima. Ne samo da će to doprinositi estetskom izgledu takvog oglašavanja, već će biti  onemogućeno i uzurpiranje gradskih rasvjetnih tijela , suglasni su tada bili poglavari.

Na zadnjoj sjednici ponuđeno im je i konkretno rješenje reklamnih panoa za Trgovački lanac BILLA, a ponuđač, virovitička tvrtka SVETOIVANEC, kao opounomoćenik reklamnih poslova  BILLE, predložila je postavljanje deset panoa, koji bi u gradu bili postavljeni sve dok Billa u Orahovici posluje.Od strane poglavarstva  prihvaćene su,  za početak, i punuđene cijene: u trećoj zoni od 350 kuna po panou godišnje , a u  drugoj zoni od 500 kuna po panou.

Budući je zauzet stav kako u prvoj zoni, u najužem središtu Grada, neće biti dozvoljeno postavljanje reklamnih panoa na stupove javne rasvjete,  u tom je dijelu odbijen i prijedlog  za postavljanjem panoa Bille u  Ulici Kralja Zvonimira, u centru Grada.