NOVA GRADSKA VIJEćNICA

U zgradi,u kojoj su smješteni uredi Državne uprave i gradska uprava Grada Orahovica,velik je tavanski prostor, a on  je posebno došao do izražaja nakon  kompletne obnove potkrovlja.

Taj prostor, koji sada stoji uglavnom neiskorišten, Gradsko bi poglavarstvo htjelo prenamijeniti u prostor  gradske vijećnice, što bi omogućilo i održavanje sjednica  Gradskog vijeća u  zgradi u kojoj su i upravna tijela Grada, a ne , kao do sada, u dislociranom prostoru postojeće vijećnice.

Ideju podržavaju svi članovi Poglavarstva, a njenoj realizaciji trebat će prethoditi i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, odnosno etažiranje zgrade, kojoj su suvlasnici Grad i Država.

Paralelno s tim poslovima, Grad će osigurati izradu Idejnog projekta uređenja potkrovlja zgrade.Također bi, na inicijativu Poglavarstva, zajednički ulaz u Gradsku upravu i urede Državne uprave, uskoro trebao biti razdvojen, pa bi, umjesto jednog, bila  uređena dva ulaza. Način razdvajanja ulaza bit će riješen Idejnim projektom, kojim će biti planiran i ulaz bez arhitektonskih barijera za osobe s invaliditetom, odlučili su poglavari Grada Orahovica.