MILIJUN I POL KUNA U UREđENJE ULICE PUT HRVATSKIH BRANITELJA

Gradonačelnik, Josip Nemec, u subotu je otvorio novouređenu ulicu Put hrvatskih branitelja, u kojoj je,  čitavom duljinom, od Ulice Kralja Zvonimira, do  Odmarališta Crvenog križa na Merkuru, uređena i proširena cesta, izgrađen nogostup i javna rasvjeta i riješena odvodnja oborinskih voda, a vrijednost  projekta je oko  1.500.000 kuna.

U osiguranju sredstava i realizaciji radova sudjelovali su GDCK Osijek, Grad Orahovica, Županijska uprava za ceste, Poduzeće PAPUK, Pouzeće CESTING  i Privatno poduzeće MMN….Gradonačelnik  je pojasnio kako je  gradska vlast odlučila investirati u uređenje Ulice Put hrvatskih branitelja, prioritetno radi sigurnosti  djece koja tijekom cijele godine borave u Odmaralištu na Merkuru, ali i  sigurnog prometovanja , kako pješaka, tako i vozila tim smjerom. 

Istaknuo je gradonačelnik također, kako je u Gradu već četrnćst ulica rekonstruirano, među njima je  potpuno  obnovljeno pet, a prioritet u  obnovi  bila je sigurnost građana.

Tome u prilog ide  podatak od 20 kilometara izgrađenih pješačkih staza, 12 kilometara rasvjete,  a, radi sigurnosti i brzine komunikacije, izgrađena su i tri mosta preko rijeke Vučice, istaknuo je gradonačelnik.

Upravo  sigurnošću djece rukovođeni su bili i u  Gradskom društvu Crvenog križa Osijek, kada su ušli u suinvestiranje izgradnje pješačke staze, kazao je ravnatelj osječkog Crvenog križa, Marko đukić. Zahvaljujući se gradskoj vlasti na susretljivosti i zajedničkom dogovaranju  tijekom svih faza izgradnje, đukić je naglasio kako će novoizgrađeni nogostup i javna rasvjeta najviše koristiti  gostima na Merkuru, i građanima  Orahovice, koji koriste bazen u Odmaralištu, a posebno djeci, kojih je, ove godine u tom Odmaralištu boravilo 3.300, ponajprije s područja Slavonije, ali i cijele Hrvatske.

I ubuduće će djeca s Merkura svakodnevno obilaziti turističke, povijesne i kulturne znamenitosti Orahovice, ali sada sigurno, novom stazom.Svečanom otvaranju novouređene  ulice, nazočan je bio i predsjednik Hrvatskog Sabora, Vladimir Šeks, s nekoliko državnih dužnosnika. Predsjedniku Šeksu, i gradonačelnik Nemec, i  ravnatelj osječkog Crvenog križa,  Marko đukić, zahvalili su na potpori u realizaciji investicije.

 otvaranje_ceste-merkur_v