ŠEKS NA TRIBINI U ORAHOVICI: NEMA KOALIRANJA S SDP-om

„Mi tražimo novi mandat iz  razloga jer smatramo kako smo ostvarili sve bitne strateške, zacrtane, programske ciljeve Vlade“, kazao je Vladimir Šeks, predsjednik Hrvatskog sabora i prvi  kandidat na stranačkoj listi HDZ-a, na predizbornom skupu, održanom u subotu u Orahovici.  Svoju  izjavu, Šeks je potkrijepio pokazateljima o  gospodarskom rastu i rastu zaposlenosti.

„Nikada u   Hrvatskoj  u zadnjih petnćst godina nije  bila tako visoka stopa zaposlenosti i tako  niska stopa nezaposlenosti, kao u zadnjoj godini mandata ove Vlade“,  ustvrdio je Šeks.

Stopu nezaposlenosti, koja je u Hrvatskoj 12 posto,  cilj je smanjiti na sedam posto i za to postoje realne mogućnosti, kazao je Šeks, i najavio  „rezanje“ stope nezaposlenosti u naredne dvije godine,  te njeno dovođenje na razinu europskih standarda, a to je ključno pitanje, buduće HDZ-ove Vlade.

 

Šeks je „kao drugo ključno pitanje buduće Vlade“, najavio  završetak mirovinske reforme, i podsjetio kako je Hrvatska vlada u vraćanje duga umirovljeniciam i poboljšanje standarda umirovljenika, uložila u protekle četiri godine,   15,5 milijardi kuna proračunskog novca, a sljedeći napori bit će usmjereni ka izjednačavanju mirovina starih i novih umirovljenika.

Šeks  je  govorio i o  drugim  programskim orjentacijama  HDZ-a,  te odlučno odbacio  izjave koje dolaze iz redova političkih suparnika, o  mogućoj poslijeizbornoj  koaliciji  HDZ-a i SDP-a.

„Mi u izbore ulazimo uvjereni u pobjedu, jer nam to jamče dosadašnji rezulati rada, i uvjereni smo da će to birači znati honorirati i dati povjerenje ekipi dr Sanadera i HDZ-a“, kazao je Šeks, „jer je ta ekipa rezultatima svoga rada zavrijedila da joj se ponovo povjeri upravljanje narodnim poslovima.

Pored  prvog kandidata na listi HDZ-a u četvrtoj izbornoj jedinici, na predizbornom skupu u Orahovici, predstavili su se i drugi kandidati na listi: Tajana DORIć, Jozo Širić, Ivan ROŠTAŠ, Nevenka Majdenić, Berislav Rončević, Ivica Kirin, Josip đakić i Tomislav Ivić.U ime domaćina, uvodno je goste pozdravio predsjednik  Gradskog odbora HDZ-a Orahovice, gradonačenik, Josip Nemec, i ukratko ih upozano s projektima  aktualne gradske vlasti.