PRIOPćENJE ZA JAVNOST

Gradsko poglavarstvo grada Orahovice ulaže sve napore da naš grad izgleda lijepo i uredno. Iako u Orahovici postoji mogućnost besplatnog odlaganja glomaznog otpada, akumulatora, bijele tehnike, motornog ulja, automobilskih guma i drugog otpada,  još uvijek ima i onih građana koji očito, bez grižnje savjesti, takav otpad odlažu u šume, uz poljske putove i na druge zabranjene površine.

Molimo građane koji su vidjeli osobe koje spomenuti otpad odlažu na zabranjene površine, a ujedno su zabilježili  broj registracijske tablice vozila kojim je otpad dovezen, da slučaj  prijave službi komunalnog redarstva u Gradskoj upravi Orahovica koja će uz pomoć prometne policije ustanoviti tko je vlasnik vozila radi podizanja prekršajne prijave protiv prekršitelja. Iako se ovakvi slučajevi sporo rješavaju,  bolje i tako,  nego li dopustiti počinitelju da prođe bez ikakvih posljedica.

Svaki građanin koji tako neodgovorno odlaže smeće i ostali otpad čini prekršaj po  Odluci o komunalnom redu grada Orahovice, a može se i kazniti globom na mjestu počinjenja. Obavještavaju se građani koji uoče osobe koje svojim ponašanjem krše komunalni red, da iste mogu i anonimno prijaviti u sandučiće Povjerenja koji su postavljeni u centru grada, u Gradskoj upravi Orahovica i u holu Školskog centra u Orahovici.