REKONSTRUKCIJA čETEKOVAčKOG ZLOčINA, U čETVRTAK, 06. RUJNA, NA NOVOJ TV

Udruge HVIDR-a Orahovice i Slatine bile su inicijatori snimanja  TV emisije, kojom je rekonstriran ratni zločin počinjen nad Hrvatima, 04. rujna 1991. godine, u četekovcu, Balincima i čojlugu.

Taj projekt realiziran je u suradnji s TV-ekipom NOVE TV, emisije „Istraga“, a snimljeni materijal bit će prikazan na NOVOJ TV, u četvrtak, 6. rujna, u  20,00 sati.

Kako je snimanje rekonstrukcije događanja u  tri potpapučka sela od prije šesnćst godina, omogućeno uz financijsku potporu, između ostalih, i Grada  Orahovica  i  još nekoliko jedinica lokalne samouprave, te uz  drugu pomoć koju su pružali članovi obitelji  ubijenih Hrvata, mještani i  nekadašnji  branitelji četekovca, čojluga i Balinaca i  djelatnici Policijske uprave,njima, kao i svima drugima, koji su na bilo koji način pomogli, zahvaljuju iz  orahovačke HVIDR-e.

Također iz Udruge napominju kako  snimanje emisije o  zločinima u četekovcu, Balincima i čojlugu, predstavlja tek početak u daljnjem razotkrivanju  zločina koji su se događali na  ovim prostorima, pa bi trebale uslijediti rekonstrukcije zločina u Voćinu i Kraskoviću i  napada na policijsku  ophodnju kod Pušine, a materijali za snimanje emisija na tu temu već su u pripremi.