čILEANCI POBRALI VELIKE SIMPATIJE ORAHOVčANA

U središnjem orahovačkom gradskom parku, a u organizaciji Turističke zajednice Orahovice nastupilo je folklorno društvo ''Naša zemlja'' iz čilea. čilenanci su trenutno na turneji po Hrvatskoj gdje su u organizaciji Hrvatske matice iseljenika već nastupili u Dubrovniku, dva puta na otoku Braču, u Orahovici, a završni nastup imali su u đakovu na tradicionalnim đakovačkim vezovima. .Mladi i stari čilenci su vrlo uvjerljivo interpretirali nekolicinu hrvatskih pjesama, a također članovi društva ''Naša zemlja'' izveli su i jednu tradicionalnu čilenasku pjesmu ''Si vas para Chile''(Kada dođeš u čile) dok su se od Orahovice oprostili izvrsnom izvedbom pjesme ''Ne dirajte mi ravnicu''.

Predsjednik turističke zajednice Orahovica, Vlado Grgić uručio je predsjednici čileanskog društva Tatjani Arzić, umjetničku sliku orahovačkog starog grada Ružice pri tome rekavši:

Mala je Hrvatska, ali veliko je hrvatsko srce jer ovaku ljubav prema Domovini ne mogu mati obični ljudi, nego samo oni koji Domovinu ljube i nikada ju ne zaboravljaju Jako ste nas puno zadužili svojim dolaskom, a dio povijesti Orahovice ponijet ćete s vama.