ORAHOVČANKE PRAVE POBJEDNICE

U sklopu kulturno-sportsko-turističke manifestacije ”Orahovačko proljeće”, ženski rukometni klub ”Orahovica” po prvi je puta organizirao otvoreno prvenstvo grada u mini rukometu. Na prvenstvu je sudjelovalo 8 ekipa i to ponajbolje ekipe iz cijele županije koje su bile podijeljene u dvije skupine po četiri. Nakon prvog kruga odmah se pristupilo razigrvanju pa su tako poluzavršnicu osigurale prva i druga ekipa virovitičkog Tvin Trgocentra, prva ekipa Orahovice te Pitomača.

U prvom polufinalnom susretu prva ekipa Tvina  deklasirala je Pitomaču sa čak 14:5 dok je drugo polufinale bila ujedno i najljepša utakmica turnira. Naime, utakmica između prve ekipe Orahovice i druge virovitičkog Tvina u regularnom je tijeku završila 5:5 pa su finalista odlučili ”šesterci”. Nakon serije od po četiri šesterca i dalje je bilo neodlučeno, no tada odlična orahovačka vratraka Anita Plužarić ”skida” udarac Virovitičanki i sve ostaje u rukama Orahovčanke Dore Pavičević koja mirnom egzekucijom odvodi svoju ekipu u finale i diže publiku na noge. Veliko finale bila je čvrsta i dobra utakmica u kojoj su kvalitenije Virovitičanke zasluženo trijumfirale sa konačnioh 9:6. Ipak, mlade su Orahovčanke prave pobjednice jer su svojom fanatičnom borbenošću i dokazanom kvalietom oduševile sve prisutne:

– Ne mogu opisati sreću koju cijela ekipa osjeća nakon ovog turnira. Odigrale smo odlično, čestitke pobjenicama iz Virovitice, no mi smo na svom terenu pokazale da možemo puno. – rekla je jedna od ponajboljih Orahovčani Dora Pavičević.

Treće mjesto pripalo je drugoj ekipi Tvina, a iz iste ekipe je i najbolja vratarka turnira Stela Poljanac, najbolji strijelac bila je igračica slatinskog Dragovoljca Simona Zeman sa 25 postignutih pogodaka, a za najbolju pojedinku izabrana je Orahovčanka Marijana Bunčić. Prvo orahovačko prvenstvo bilo je pravi praznik rukometa za ovo područje te je još jednom pokazalo veliko bogatstvo ovog sporta u županiji.