IBM – U ZELENA ZASTAVA PO DRUGI PUTA

U sklopu projekta ''Odgoj i obrazovanje za okoliš'' kojeg je još davne 1981. ustanovilo Vijeće Europe, a u koji je Hrvatska ušla 1990. te orahovačka osnovna škola ''Ivana Brlić Mažuranić'' 2004. , danas je ta škola po drugi je puta stekla pravo na podizanje Zelene zastave te primitak certifikata. Svečano podizanje zelene zastave pripalo je najboljoj učenici škole Marini Marinović, a posebnu zahvalu za dugogodišnji rad pri uređenju okoliša škole dobio je nastavnik Milan Kragujević voditelj školskog projekta ''Voda'' pri kojem je i podizanje ove zastave:

– Evo, naša škola po drugi je puta dobila pravo podizanja zelene zastave što je znak da itekako uz naše sustanare, srednju školu ''Stjepan Ivšić'' ulažemo ogroman trud u uređenje okoliša škole. Svakako treba posebno pohvaliti nastavnika Milana Kragujevića koji dugi niz godina  vrijednouz pomoć učenika čuva i uređuje okoliš, zahvale nravno idu i čistačicama te domare jer svi su veliki dio ovog projekta i svi su oni dali sebe u čistoću naše škole kako iznutra tako svakako i izvana.- rekla je ravnateljica orahovačke osnovne škole Vesna Hribar prije samog čina svečanog podizanja zastave.

Pohvaljeni nastavnik Milan Kragujević vidno zadvoljan što je upravo škola u kojoj ona godinama djeluje dobila ovako ekološko priznanje rekao je :

Još od davne 1984. godine radim u ovoj školi i trudim se da bi okoliš izgledao kako izgleda danas. U  tome mi jako puno pomažu učenici i ovo priznanje je zapravo nagrada za sav naš trud.

Svečanom podizanju zastave nazočio je i predstavnik ekološke udruge ''Lijepa Naša'' Ante Kutle koji je bio u funkciji kuma zastave.