MLADE ORAHOVČANKE POKAZALE TALENT

Karlovac je bio domaćin ,do sada najmasovnijeg u povijesti, državnog prvenstva u mini rukometu za dječake i djevojčice 1996.-1998. godišta. Ukupno je na ovom prvenstvu sudjelovalo preko 1000 djece u 40 ženskih i 70 muških ekipa iz cijele Hrvatske, od đakova do Dubrovnika među kojima i mlade Orahovčanke ili kako su popularno nazvane u Karlovcu ”orahovačke vučice”. U sklopu prvog kruga bile su smještene u skupinu C zajedno sa Umagom, zagrebačkom Trešnjevkom i varaždinskom Kokom. Na kraju, tri poraza, no sva tri s vrlo malom razlikom i odličnim partijama igračica trenera Gorana Mlakara. S četvrtim mjestom orahovačke vučice razigravale su za ostala mjesta u tzv. malom finalu gdje su prvo pobijedile Ivanić Grad sa 9:7, da bi potom bile poražene od đakova sa 10:6. U konačnici podjela mjesta od 25-28 odličan je rezultat tim više što orahovačku ekipu nitko na ovom turniru nije nadigrao:

Usporedbe radi, osvajačice četvrtog mjesta ukupno, mlade Varaždinke, članice Koke dobile su nas sa samo četiri pogotka viška što puno govori. Treba svakako pohvaliti posebno, te mlade rukometašice za sve što su prikazale, od pristupa i ponašanja do same igre. Svakako bih zahvalio roditeljima i svima koji su putovali s ekipom i vjerno je bodrili tijekom cijelog turnira, a bili su u sastavu: vođa puta Slavko Šutić, Suzana Jurlina, Sanja Pavičević, Darko Žužak, Tanja Bunčič, Renato Bunčić, Igor Bunčić, Darko Iličić, Katica Iličić, Gordana Poljak i Marija Štajdohar. Velika zahvala ide i sponzorima prijevoza, orahovačkoj i slatinskoj Šumariji, poduzeću Papuk Orahovica koje je financiralo dio putovanja, zatim Dejanki Rončević za donaciju ozvježavajućeg pića, poduzeću Geosoft i posebno njegovom vlasniku Darku Žužaku sa svesrdnu i nesebičnu pomoć te uz poduzeće Briit za donaciju dresova – rekao je trener Orahovčanki Goran Mlakar.

Državno prvenstvo u Karlovcu bit će uistinu zapamćeno, jer ovo je prvi puta da je jedna orahovačka ekipa bila sudionik turnira na visokoj državnoj razini, a sudionici putovanja složili su se da je ono bilo uistinu divno prožeto jednostavnim sportsko-dječjim duhom.

Ovome dodajmo da su članice rukometne škole orahovačkog kluba odigrale i svoja redovna kola županijske lige te su poražene u sve tri odigrane utakmice turnira u Pitomači i to u sklopu 10.,11.i 12. kola od slatinskih ekipa Dragovljca i Marulke te virovitičkog Tvina:

U ovoj ligi nije važan plasman pa sam progidu pružio svim igračicama, polaznicama rukometne škole ne bi ili stekle određeno iskustvo. I na ovom turniru pokazali smo da ssmo jedna od najboljih ekipa županije. – završio je Mlakar.