U DOLJANIMA, SJENICA ZA DRUŽENJA I PRIJATELJSKE SUSRETE

Inicijativa Boćarskog kluba Orahovica, da se  neposredno uz  športski teren Kluba, izgradi  sjenica, koju bi, radi druženja, koristili , kako članovi Kluba, tako i stanovnici  Donje Orahovice, posebno mladi, naišla je na podršku Mjesnog odbora, ali i  gradske vlasti, koja podupire svaku inicijativu građana od općeg interesa.

Budući se na športskim terenima u  Donjoj Orahovici  svakodnevno okuplja veći broj mladih, građani su svojim radom izgradili  veću sjenicu, širine  tri, i duljine trinćst metara, a  završetak radova na prekrivanju iste, bio je prilika i za kratko druženje, prošle subote.

Petnćstak tisuća kuna uloženo je u izgradnju  sjenice, kazao  je predsjednik Mjesnog odbora Orahovica, Danko Vrkić, ali i najavio daljnje radove na uređenju  dječjeg igrališta i drugih sadržaja.

I gradonačelnik, Josip Nemec, na prigodnom druženju  u subotu, pohvalio je  inicijativu za izgradnjom sjenice, te obećao kako će gradska vlast i ubuduće podržavati takve projekte  mjesnih odbora, i financirati potreban materijal.

česta poticajna poruka gradonačelnika da se „građani svojim radom trebaju aktivnije uključivati u volonterske akcije usmjerene ka  uređenju  okoliša u neposrednoj blizini svojih domova, ili šire“, očito je najbolje prihvaćena od strane stanovnika  Donje Orahovice, koji  su već realizirali nekoliko aktivnosti, a ove godine trebali bi uslijediti i završni radovi na uređenju parka i Trga Damira Hornunga,  te postavljanje  biste  Damira  Hornunga, prvog  hrvatskog branitelja, Orahovčanina, poginulog u Domovinskom ratu, na trgu, koji nosi njegovo ime.