PAPUKOVI LIMAČI ODUŠEVLJAVAJU

Nogometna škola orahovcačkog Papuka proteklih je godinu dana došla do potpunog izražaja.Pod vodstvom odličnog stratega Darka Krsnika generacija limača godišta od 1996.-1998. postiže sjajne rezultet i oduševljava svojim nastupima. Aktualni su jesenski prvaci županijske lige za taj uzrast, sa samo jednim neodlučenim rezultatom, a sve pobjede bile su više nego uvjerljive:

Spojili smo dva godišta i uigrali jednu ekipu koje danas parira i većini prvoligaških klubova u svom uzrastu. Već sada pokušavamo od njih stvoriti prave sportaše, što će reći da uživaju u svakoj pobjedi te pošteno i sportski prime svaki poraz. – započeo je Darko Krsnik, čovjek koji je ovu ekipu može se lobodno reći stvorio.

Zapažene rezultate i nastupe mladih Orahovčana uz pomoć Ivice Kuleševića zapazila je i najbolja nogometna škola u Hrvatskoj, ona prvoligaša s Drave. U NK Osijek redovno na treninge odlaze petorica igrača iz papukovih limača, Valentino Virag, Benjamin Radinković, Domagoj Šteger, Marin čavić i Matija Krsnik:

– U suradnji sa ljudima iz Osijeka petorica naših igrača dobila je priliku trenirati u prvoligaškoj sredini što im može samo korisititi.Nadam se da će dobiti pravu priliku pokazati svoj uistinu veliki potencijal. – nastavio je Krsnik.

Također u suradnji s Osijekom ovoga ljeta orahovački mališani će put Slovačke gdje će sudjelovati na tradicionalnom međunarodom turniru mlađih kategorija na kojem nastupaju prvoligaši iz cijele Jugositočne Europe, Azije i Južne Amerike, a mali će Papukovci uz Osijek i Cibaliju predstavljati Hrvatsku:

Svim silama smo se trudili da omogućimo ovoj ekipi put u Slovačku jer su to naši mališani više nego aslužili. Još uvijek razgovaramo sa sponozorima pa koristim i ovu prigodu i pozivam sve koji mogu omoći u prvom redu financijski da to i učine. Jer otići na takav turnir na kojem će igrati preko 200 ekipa iz gotovo cijelog svijeta za njih će biti nešto posebno. – zavšio je ovaj tihi i povučeni gospodin koji više nego glasno govori samo velikim i i predanim radom.

Svakako treba naglasiti da su limači Papuka u pripremama za Slovačku pobijedili vinkovački Cibaliju, dobrano namučili Osječane, a gotovo sve drugoligaške i trećeligaške klubove pobijedili bez većih problema. U planu su još utakmice sa Slaven Belupom, Hrvatskim Dragovoljcem i po mogućnosti s još nekim prvoligaškim klubovima ne bili mali Papkovci imali u nogama što više jačih utakmica kakve ih očekuju u Slovačkoj.

Uz Darka Krsnika koji je danas i tener svih mlađi kategorija u Papuku radi njegov pomoćnik Stjepan Varaždinac, a kako je rekao Krsnik najveća pohvala ide rodteljima malih nogometaša bez čije potore svih ovih uspjeha i nastupa ne bi ni bilo.

Ovi mali majstori lopte iz dana u dan pokazuju svoju znimno nadarenost i potencijal, a ono što posebno veseli je s koliko ljubavi i htijenja svaki od njih dolazi na treninge i utakmice. Ovoj generaciji Papuka ukoliko ostane na okupu budućnost je zasigurno napisana velikim i zlatnim slovima.