DR. IVE MAŽURAN – ”ORAHOVICA JE FASCINACIJA PRVOG DODIRA”

U svečanom ambijentu održana je redovna godišnja te izborna skupština ogranka Matice Hrvatske Orahovica. U izvješću o radu predsjednik ogrnaka Zorislav Milković istaknuo je mnoge aktivnosti ogranka te obećao još veći i predaniji rad u budućnosti. Na prijedlog skupštine jednoglasno je izabrano novo predsjednštvo ogranka i to za predsjednika Zorislav Milković, za dopredsjednika Danko Horvatin, za tajnika Damir Najmenik, rizničarski dio posla odrađivat će Viktorija Petrušić dok su za članove izabrani Blaženka Novotny, Mira Križanović, Matija Pigler, Duško Rađenović, Hrvoje Jergović, Anto Škraba i Dragan Zubak.

Skupštinu su svojom nazočnošću uveličali orahovački gradonačelnik Josip Nemec, dopredsjenik Matice Hrvatske Stjepan Sučić te poznati povjesničar i znanstvenik dr. sc Ive Mažuran autor monografije ''Orahovica 1228.-2008.'' koja će izaći slijedeće godine kada se slavi 780 godina Orahovice. Tom prigodom dr. Mažuran je rekao:

 – U zadnjih nekoliko mjeseci često sam boravio u Orahovici, a kroz godine uvijek sam često navraćao ovamo. I moram naglasiti da je Orahoviac za mene uvijek bila fascinacija prvog dodira, što će reći uvijek je u meni i bit će onakva kakvu sam je prvi put vidio. Iznimno mi je drago što sam baš ja autor ove monografiije i nadam se da ću opravdati povjerenje Orahovčana.