Dana 19.08.2021.godine u centru za posjetitelje u Orahovici održana je završna konferencija projekta “Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice” koji je u punom iznosu financiran u sklopu programa “Zaželi – programa zapošljavanja žena” iz Operativnog programa – Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda. Osim žena zaposlenih na projektu, završnoj konferenciji nazočio je i orahovački gradonačelnik Saša Rister, voditeljica i koordinator projekta, Marijana Pezić i Adnan Osmani, predstavnici partnerskih ustanova te zaposlenici Jedinstvenog upravnog odjela grada Orahovice.
Riječ je o projektu vrijednom 5.188.442,67 kn čiji je nositelj bio Grad Orahovica, dok su Centar za socijalnu skrb Slatina i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica bili partneri na projektu. Projekt je s provedbom započeo u ožujku 2019. godine, a omogućio je zapošljavanje 30 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, koje su tijekom 24 mjeseca brinule o 153 krajnja korisnika s područja grada Orahovice i time pozitivno doprinijele socijalnoj uključenosti tih osoba.

– Projektom je omogućena dodatna edukacija žena kako bi nakon završetka projekta bile konkurentnije na tržištu rada. Sve one uspješno su završile program osposobljavanja za gerontodomaćicu, a uvjerenje o istome upisano im je u radnu knjižicu. Za lakši i jednostavniji rad, svaka žena dobila je mobitel, radnu odjeću te bicikl na korištenje, dok su krajnji korisnici, osim pomoći u kući, dobili i 9 paketa higijenskih i kućanskih potrepština kako bi se ženama olakšao rad, a korisnicima smanjili troškovi – rekla je voditeljica projekta Marijana Pezić.

Gradonačelnik Rister je u svom obraćanju izrazio žaljenje što ovaj projekt privremeno završava ali je i najavio kako nastavak očekuje tijekom jeseni:

– Grad Orahovica je nastavak projekta mogao prijaviti tek 11. svibnja i iako smo, u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA, imali sve spremno za apliciranje, javni poziv je u tom trenutku bio privremeno, a s 31. svibnja ove godine i trajno zatvoren. Prema neslužbenim informacijama ovakav javni poziv trebao bi biti raspisan na jesen i čim se to dogodi Grad Orahovica će se prijaviti i krenuti s nastavkom projekta – rekao je Rister te se zahvalio svima koji su sudjelovali u provedbi projekta.

 

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2021.

KORONAVIRUS

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Proračun za 2021. u malom - Vodič za građane

Proracun u malom 2017 kopija

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Broj posjetitelja

Danas 76

Jučer 203

Ovaj tjedan 1085

Ovaj mjesec 3285

Ukupno 2195313