Dan grada Orahovice bio je povod obilaska bisera turizma Virovitičko-podravske županije te predstavljanje jednog od najvećih projekata u županiji, projekta uređenja Turističko-rekreacijskog centra ”Jezero-Hercegovac-Ružica grad”.

Povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu, Saša Rister, saborskom zastupniku Josipu Đakiću, virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću i njegovom zamjeniku Mariju Klementu, predstavio je ovaj projekt, naglasivši kako će Turističko-rekreacijski centar u budućnosti imati odmarališta za djecu na četiri etaže i 14 bungalova.

– Uz odmaralište i bungalove bit će izgrađeni i sportski tereni u “rupi” iza jezera, potom dječje igralište s mini tribinama (betonske stepenice kao na plaži kupališta) te sportska rasvjeta. Podnica će imati demontažni pokrov da se sportska podloga zaštiti za vrijeme Ferragosta. Ukupno će oko Jezera biti smještaj za 80 osoba, 52 u odmaralištu i to na dva kata. Bit će tu dvokrevetni apartmani i dvokrevetne sobe od kojih je po jedna soba na svakom katu prilagođena za osobe s invaliditetom, te 28 ležaja u 14 bungalova (dvokrevetni studio apartmani). U suterenu odmarališta restoran će biti kapaciteta 150 osoba s terasom, zatvoreni dio 110 osoba, s pogonom kuhinje, kotlovnica, praonica rublja, spremišta… U prizemlju će biti polivalentna dvorana s multimedijom uz temu prirodne i kulturne baština u okruženju, kapaciteta 142 sjedeća mjesta, više manjih prostora za radionice (fleksibilno s pregradama), uredi i uprava Odmarališta – rekao je Rister.

Uz Vladu RH preko programa ”Slavonija, Baranja i Srijem” koja je financira ovaj projekt, velika je podrška i Virovitičko-podravska županija što je potvrdio i župan Igor Andrović naglasivši kako je Orahovačko jezero jedan od bisera turizma Virovitičko-podravske županije.

                                                                               (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak i Vladimir Grgurić)

 

KORONAVIRUS

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2021. u malom - Vodič za građane

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 31 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 202

Jučer 164

Ovaj tjedan 1330

Ovaj mjesec 3743

Ukupno 2178291