Jučer je u Maloj gradskoj vijećnici grada Orahovice, a po pozivu gradonačelnice Ana - Marije Petin održan sastanak s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a nakon toga i sastanak s predstavnicima svih udruga civilnog društva. Sastancima je osim gradonačelnice Petin nazočila i pročelnica JUO Marija Šafer. Središnje teme oba sastanka su bile financiranje Udruga u 2020. godini te obveze koje su Udruge dužne izvršiti prema Gradu Orahovici.

Gradonačelnica Petin uvodno se zahvalila svim predstavnicima Udruga koji su se odazvali sastancima te je sve nazočne upoznala s nastalom situacijom, do koje je došlo neizglasavanjem Proračuna Grada Orahovice za 2020.godinu, napomenuvši da niti jedna udruga, dok se ne izglasa Proračun, ne može dobiti planirana sredstva za rad.

Petin je naglasila kako Grad Orahovica ne smije potpisivati nikakve nove ugovore, provoditi javne natječaje niti financirati bilo što dok god se ne usvoji Proračun. Kad se Proračun usvoji, tek tada se raspisuje javni poziv, na koji će sve udruge moći prijavljivati svoje projekte. Gradonačelnica Petin istaknula je također kako davanjem novog Proračuna na usvajanje, postoji mogućnost za povećavanjem sredstava namijenjenim za rad Udruga, a o tome prvenstveno ovise financijska izvješća kojim Udruge moraju opravdati dobivena sredstva za prošlu 2019. godinu.

Gradonačelnica Petin kazala je kako joj je drago, da je kroz razgovor s predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a tako i svih Udruga civilnog društva, saznala da niti jedna Udruga s područja grada Orahovice nema financijskih problema te da će ovih nekoliko mjeseci do izglasavanja Proračuna, sve Udruge uspjeti prebroditi bez većih problema i uspješno nastaviti sa svojim radom.

Na koncu jučerašnjeg sastanka, gradonačelnica Ana – Marija Petin i predstavnici svih nazočnih Udruga, usuglasili su se kako će sve Udruge koje ostvaraju prava na financijska sredstva iz Proračuna grada Orahovice, svoje godišnje Skupštine održati do konca mjeseca veljače.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 87 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 301

Jučer 338

Ovaj tjedan 639

Ovaj mjesec 1695

Ukupno 2120166