Jučer je u središnjem gradskom parku u Orahovici održana 25. Orahovačka Fišijada, natjecanje u kuhanju fiš paprikaša. U konkurenciji 29.majstora kotlića iz gotovo cijele Slavnije, pobjedu je više nego zasluženo izvojevao Orahovčanin Igor Hozić i njegova ekipa „ Gastroenološki kutak“ koja je od mogućih 120 bodova osvojila sjajnih 115 što im je donijelo laskavu titulu prvog fiš majstora u Orahovici.

Ovogodišnje natjecanje u pripremanju fiš paprikaša, okupilo je slavonsku kremu ovog ribljeg specijaliteta. Ekipe, njih 29, koje su pristigle iz Cerne, Osijeka, Đakovačke Satnice, Donjeg Miholjca, Donje Pištane i Orahovice, zaista su se potrudile pripremiti što bolji fiš, koji je na koncu stručnom prosudbenom sudu, kojeg je predvodio majstor Dalibor Kovač, donio brojne brige:

"Iskreno ću reći da smo imali gadnih problema. Fiš majstori bili su vrlo ujednačeni i desetak je fiševa bilo na vrhunskoj razini. Pobjednički je bio gotovo besprijekoran i komisija je kod tog uzorka imala ujednačen kriterij. Fiš majstori bili su kvalitetniji i bolji od onih koji su kuhali čobanac. Uživao sam danas ocjenjujući" – rekao je predsjednik stručnog prosudbenog suda, šef, Dalibor Kovač, kojem su još pomagali Vladimir Pleša i Ivana Jurčić.

Subotnju „Fišijadu“ pomno je pratila i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin ocijenivši ju izuzetno kvalitetnom i zanimljivom:

"Najbitnije je da su ljudi uživali u danu, dobroj organizaciji i druženju. Koliko sam vidjela i uspjela kušati, fiševi su bili izvanredni i ja sam ponosna što se u Orahovici kuha sjajan fiš paprikaš. Hvala svima koji su danas došli u naš grad" – rekla je gradonačelnica Petin, koja je zajedno s voditeljicom Turističke zajednice Lanom Jurkin podijelila i uručila nagrade.

Drugo mjesto osvojila je ekipa „Kupusarke“ iz Donjeg Miholjca s glavnom kuharicom Anamarijom Zetajić koja je od stručnog žirija dobila 94 boda, dok je treće mjesto pripalo „Vinariji Patkoš“ iz Orahovice s glavnim kuharom Matejom Peradinovićem s 83 osvojena boda.

"Ovo je za mene veliki uspjeh, jer pobijedio sam u svom gradu. Najvažnija je ljubav prema kuhanju i jedenju fiša. Tajni prevelikih nema, naravno najbitniji su sastojci baranjska paprika i dobra riba. Ja sam danas imao i soma i štuku te šarana običnog i dunavskog. Kada imate to od najbolje slatkovodne ribe, onda greške nema. Konkurencija je bila vrhunska i zaista sam sretan što sam pobijedio. Nakon polufinala prvenstva Hrvatske u Nardu i finala prvenstva Hrvatske u Belom Manastiru, gdje sam se plasirao među 20 najboljih fiš majstora u Hrvatskoj, kruna ove godine je pobjeda u Orahovici" – rekao je pobjednik Hozić.

Ovogodišnju orahovačku 25.“ Fišijadu“ organizirali su Grad Orahovica i Turistička zajednica uz suorganizaciju ŠRK Šaran i Poljoprivrednog poduzeća Orahovica, čiji su djelatnici skuhali fiš koji je potom bio i podijeljen sugrađanima. Za dobro raspoloženje u parku pobrinuli su u se i članovi TS Kontra.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 109 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 11

Jučer 157

Ovaj tjedan 552

Ovaj mjesec 970

Ukupno 2127468