U organizaciji Grada Orahovice i gradske Turističke zajednice te suorganizaciji Hrvatskog planinarskog društva Orahovica i Srednje škole "Stjepan Ivšić" Orahovica, u subotu je u Orahovici, na središnjem Gradskom trgu održana 12.-ta manifestacija "Dani kestena i vina".

Čak 700 kilograma kestena ispekli su za ovu prigodu orahovački planinari, dok su učenici   kuharskog usmjerenja Srednje škola "Stjepan Ivšić" Orahovica, pod vodstvom mentorice, stručne učiteljice kuharstva, Danire Vinković, pripremili roladu od kestena dugačku čak 19 metara, najdužu do sada. Roladu koja je besplatno podijeljena građanima, tijekom tri dana pripremalo je 15-ak učenika sva tri razreda smjera kuhar, a za pripremu je utrošeno 40 kg pirea od kestena, 40 kg šlaga, 15 kg čokolade, 12 kg brašna i 220 jaja, rekla je mentorica Danira Vinković, koja se zahvalila učenicima na trudu ali isto tako i Gradu i Turističkoj zajednici, na ukazanom povjerenju. Osim pečenih kestena i kesten rolade, na 12. "Kestenijadi" predstavili su se i proizvođači vina, meda, pekmeza i brojnih drugih domaćih proizvoda, a Orahovicu su posjetili i predstavnici prijateljskog Grada Villanya, iz susjedne Mađarske, s kojim Grad Orahovica, unazad nekoliko godina, ima izvrsnu prekograničnu suradnju. Zadovoljna organizacijom i posjetom ove manifestacije bila je i orahovačka gradonačelnica, Ana-Marija Petin, koja se zahvalila suorganizatorima na velikom trudu, te istaknula kako je ovo izvrstan način promocije Orahovice.

"Puno ljudi, lijepo vrijeme, ugodna atmosfera, dobra glazba, uživanje i opuštanje, to je upravo ono što ljudima treba i to je zapravo smisao ovakvih manifestacija", poručila je gradonačelnica Petin.

Osim kestena i vina, za dobro raspoloženje pobrinuli su se i članovi požeškog tamburaškog sastava "Srce bećarsko", koji su tijekom subotnjeg poslijepodneva zabavljali sve prisutne na Gradskom trgu.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 73 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 44

Jučer 239

Ovaj tjedan 778

Ovaj mjesec 283

Ukupno 2118754