07. listopada iz susjede Bosne i Hercegovine, iz Gruda, krenuo je biciklistički ultramaraton Grude – Vukovar, koji se vozi povodom 28. obljetnice pogibije heroja Domovinskog vrata i heroja obrane Grada Vukovara, general bojnika Blage Zadre, koji je svoj život na oltar Domovine, položio 16. listopada 1991. godine.

Inicijativu za održavanje ovog prvog biciklističkog ultramaratona pokrenuo je Ivica Lozina iz Imotskog, umirovljeni bojnik 4. gardijske brigade, koji je ovaj prvi ultramaraton organizirao u suradnji s Udrugom maratonaca “Glasnici istine”.

Maraton je startao u Bosni i Hercegovini u Ledincu, mjestu rođenja generala Zadre, a utrka će završiti sutra, 16. listopada u Vukovaru na Trpinjskoj cesti, ispred Spomen doma hrvatskih branitelja. Biciklisti, sudionici ultramaratona Grude-Vukovar , danas voze dionicu od Slatine do Osijeka, a na tom putu prošli su kroz Orahovicu gdje ih je dočekalo izaslanstvo Grada Orahovice, na čelu s gradonačelnicom Ana-Marijom Petin, te predstavnici braniteljskih udruga s područja Grada i susjednih općina, koji su uz zajedničku molitvu i upalili svijeće za sve poginule branitelje. Predsjednik Udruge maratonaca Glasnici istine, Pavo Tutenov , zahvalio se gradonačelnici Petin na srdačnom dočeku, a ultramaratonce je danas u Orahovici pozdravio i predsjednik odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije , Mato Bubaš, koji je izrazio nadu da će se ovaj prvi ultramaraton nastaviti održavati i u budućnosti. Dobrodošlicu biciklistima poželjela je danas i gradonačelnica Orahovice Ana Marija Petin, koja se zahvalila organizatorima što ovakvim aktivnostima čuvaju uspomenu na sve hrvatske branitelje, koji nikada ne smiju biti zaboravljeni.

Biciklistički ultra-maraton Grude-Vukovar, u dužini od 800 kilometra voze Mirko Marić iz Mostara, Robert Kasumović iz Osijeka, Zdravko Poljak iz Pitomače, Pavo Tutenov I Darko Dolovski iz Slatine te Stipe Leko Ćipa iz Ledinca. U posljednjoj etapi ultramaratona biciklisti će sutra, na obljetnicu pogibije Blage Zadre, iz Osijeka prema Vukovaru krenuti u 10 sati, a dolazak je predviđen za 11:55. Na Trpinjskoj cesti, koja je u vrijeme Domovinskog rata dobila I naziv “Groblje tenkova”, maratonci će vukovarskom heroju, generalu Blagi Zadri, odati počast za nemjerljiv doprinos u obrani Vukovara I Hrvatske. Biciklistički ultramaraton Grude-Vukovar, ove se godine održava pod pokroviteljstvom Ureda predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 79 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 178

Jučer 236

Ovaj tjedan 1148

Ovaj mjesec 653

Ukupno 2119124