U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u Šibeniku je od 4.- 6. listopada održana  konferencija  „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ koja je organizirana kako bi brojni predstavnici ministarstava, županija, gradova, općina, regionalnih koordinatora i drugih institucija važnih za regionalni razvoj dobili važne informacije o mogućnostima financiranja iz EU fondova te razmijenili iskustva, povezali se i ojačali suradnju na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u svrhu realizacije što većeg broja projekata.

Ispred Grada Orahovice konferenciji su prisustvovale pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Marija Šafer i voditeljica Odsjeka za komunalni sustav i prostorno građenje Irela Strabić.

Tijekom konferencije održane su brojne tematske radionice na kojima su predstavljene aktualne mogućnosti i dosadašnji rezultati financiranja projekata sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova, nacionalni programi financiranja projekata jedinica lokalne i regionalne samouprave, programi europske teritorijalne suradnje, primjeri dobre prakse i druge teme.

Na središnjem dijelu konferencije sudjelovao je predsjednik Vlade Andrej Plenković, u pratnji ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marka Pavića, potpredsjednika Vlade Božinovića, ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana, ministra uprave Ivana Malenice, ministrice za demografiju, obitelj, socijalu politiku i mlade Vesne Bedeković, ministra rada i mirovinskoga sustava Josipa Aladrovića, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, ministrice poljoprivrede Marije Vučković, ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata i brojnih saborskih zastupnika i državnih tajnika.

Na "Danima regionalnog razvoja i EU fondova" održane su i ministarske prezentacije ministra Pavića, Aladrovića te ministrice Vučković "Kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku", dok su na ministarskom panelu "EU fondovi - izazovi za budućnost" sudjelovali ministrica Vesna Bedeković te ministri Butković, Malenica i Horvat.

U sklopu konferencije održano je svečano proglašenje i dodjela priznanja najuspješnijim gradovima na izboru „Najbolji grad“.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 82 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 123

Jučer 608

Ovaj tjedan 123

Ovaj mjesec 3688

Ukupno 2122159