2019 09 28 MDSO056

U središnjem gradskom parku u obilježen je i proslavljen je Međunarodni dan starijih osoba u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice koji je proglasila je Glavna skupština UN-a 1990. godine i od tada proslavlja u cijelom svijetu.

U Orahovici su se stariji građani okupili u subotu 28. rujna 2019. pod velikim šatorom i uz zvuke tamburaške i zabavne glazbe proslavili ovaj dan. S početkom u 11:00 sati okupilo se mnoštvo umirovljenika koji su uz pjesmu, ples, druženje, ručak i kolače ugodno proveli subotnje poslijepodne.

Prije samog početka proslave održano je predavanje kao nastavak zajedničkog projekta Grada Orahovice i Općina Crnac, Čačinci i Zdenci s ciljem osvještavanja građana i stvaranja osjećaja zajedničke odgovornosti za pravilno postupanje s otpadom, prvenstveno u svrhu smanjenja stvaranja otpada te povećanja učinka odvojenog skupljanja otpada i njegove ponovne uporabe. Kako pravilno postupati s otpadom i kako voditi brigu o zaštiti okoliša bile su teme radionice koje je okupljenim umirovljenicima i starijim osobama iznijela voditeljica radionice, Marija Breber, iz tvrtke Peritum usluge.

Cilj ovog projekta je razviti kulturu pravilnog postupanja s otpadom te stvoriti osjećaj zajedničke odgovornosti u postupanju s otpadom na svim nivoima.

Nakon predavanje okupljene je pozdravila gradonačelnica Ana – Marija Petin:

- „Drago mi je da ste se okupili kako bi već treću godinu za redom proslavili ovaj dan koji smo organizirali samo za vas. Hvala vam što ste se odazvali na poziv Grada Orahovice i Turističke zajednice kako bi vam danas naši mladi sugrađani  bili na usluzi kako bi vam se zahvalili za sve ono za što ste kroz život ostavili traga u našem mjestu. Zahvaljujem se mladim djelatnicima Gradske uprave i turističke zajednice jednako kao i članovima Udruge za promicanje alternativne i urbane kulture P.A.U.K. koji nam pomažu svake godine. Moram napomenuti da smo u ovih nekoliko godina radili na tome kako bi vam olakšali treću dob pa smo tako poboljšali zdravstvenu zaštitu za sve građane u vidu financiranja internista i urologa te liječnika u hitnoj službi. Povećana je isplata uskrsnica i božićnica te se provodi i projekt zaželi sa zaposlenih 30 žena koje pomažu starijima. Također ako želite pohađati informatičke tečajeve možete se javiti u svoje dvije umirovljeničke udruge koje rade na području grada Orahovice kako bi se upisali za navedene tečajeve. Dogovoreno je i s Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo iz Osijeka, gdje će studenti koji pohađaju studij fizioterapije u Orahovici, u dogovoru s udrugama umirovljenika, održavati praksu u za to uređenim prostorijama zgrade fakulteta i svi članovi udruge moći će besplatno ići na terapije, što smo vam obećali još prošle godine.“ – rekla je gradonačelnica.

Gradonačelnici i mladima u ime obiju udruga zahvalila se predsjednica Udruge umirovljenika i starijih osoba, Elza Blagajac nakon čega se zabava nastavila uz pjesmu i ples.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 79 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 296

Jučer 338

Ovaj tjedan 634

Ovaj mjesec 1690

Ukupno 2120161