×

Greška

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but pancho/FNE-Orahovica1-Otvorenje2012 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Orahovački gradonačelnik Josip Nemec, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, član uprave Sunstroom energy group Renoit Das te vlasnik tvrtke investitora Migrit energija Mikhail Žukov  u nazočnosti predstavnika izvođača i investitora otvorili su i pustili u probni rad jednu od najvećih fotonaponskih elektrana u Hrvatskoj pod nazivom Orahovica‐1. Elektrana je sagrađena u nešto više od tri tjedna, a rezultat je odlične suradnje grada Orahovice i partnera Sunstroom energije d.o.o. te investitora Migrit Energija d.o.o. :

-Na više od 18 tisuća četvornih metara, ugrađeno je 2,040 solarnih panela koji će proizvoditi 499,925 kW nazivne snage. Ukupna investicija u FNE Orahovicu‐1 tvrtku Migirt energija d.o.o. stajala je oko 11 milijuna kuna. Sunstroom je izgradio postrojenje, od osnovne ideje do probnog rada u suradnji s društvom Migrit energija d.o.o. kao investitorom i vlasnikom projekta. Ovo je uspješno završena prva, od ukupno tri faze, izgradnje energetskih izvora. – rekao je na otvaranju generalni direktor Susntroom energija za Hrvatsku Aljoša Pleić naglašavajući kako veliku pohvalu zaslužuju gradski tim za obnovljive izvore energije na čelu s predsjednikom Alanom Grgićem i gradonačelnikom Josipom Nemecom koji su u maksimalnom kratkom roku, točnije 10 mjeseci, osigurali svu potrebnu dokumentaciju i na osnovu izvrsnog pripremljenog projekta doveli do vrlo brzo realizacije izgradnje ove elektrane:

-Ideju za elektranu pokrenuli smo s obzirom činjenicu da imamo i do trećinu više sunčanih sati od drugih gradova. «Orahovica‐1 rezultat je kvalitetno pripremljenog projekta. Grad Orahovica osigurao je zemljište u poslovnoj zoni i svu potrebnu dokumentaciju, a ono što je najvažnije za nas, zemljište nismo prodali nego smo ga iznajmili. U planu nam je i izgradnja dodatne fotonaponske elektrane, kao i energane na biomasu – rekao je gradonačelnik Orahovice Josip Nemec. Fotonaponska elektrana  ORAHOVICA‐1 izgrađena je u skladu sa svim važećim administrativnim i tehničkim propisima te je priključena na infrastrukturu HEP‐a.

Migrit energija u suradnji sa Sunstroomom namjerava nastaviti ulagati u razvoj novih projekata u području obnovljivih izvora energije u Republici Hrvatskoj:

-Ovo je trenutačno najveći projekt naše grupe u inozemstvu. Posebno smo zadovoljni što smo u Hrvatskoj pronašli ozbiljnog partnera, što je Hrvatska elektroprivreda bila vrlo kooperativna, a posebno ću pohvaliti ponašanje gradske vlasti u Orahovici. Budu li se tako ponašali i drugi gradovi, Hrvatska će postati vrlo primamljiva zemlja za ulagač - rekao je Reinout Das član uprave Sunstroom energy group. Vlasnik Migrit energije d.o.o, Mihail Zuhkov također se pohvalno izrazio o stvaranju ideje i cjelokupnog projekta je od strane grada Orahovice :

-Vjerujemo da će ovaj projekt koji smo pokrenuli danas pridonijeti radu i razvoju lokalne zajednice te se nadamo da je isti tek prvi u nizu uspješnih projekata koje planiramo razviti ili u koje planiramo investirati u Hrvatskoj. Smatram kako je ovo važan primjer i poticaj stranim ulagačima te sam izuzetno sretan da lokalna zajednica može s ponosom predstaviti jedan projekt od državne važnosti. Migrit energija trenutno ima u planu uložiti između 300‐400 milijuna kuna u razne vrste projekata na području Republike Hrvatske.- zaključio je Zhukov. Župan virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić pohvalio je grad Orahovicu te naglasio kako je ovaj projekt zasigurno projekt budućnosti i grada i cijele županije. Orahovački gradonačelnik Josip Nemec na kraju je dodao kako će ovom investicijom grad Orahovica imati besplatnu javnu rasvjetu te da će gradski proračun zahvaljujući najmu zemljišta od oko 80 tisuća eura godišnje, gradski proračun biti, naravno, znatno veći i veći. (V.G.)

{gallery}pancho/FNE-Orahovica1-Otvorenje2012{/gallery}

KORONAVIRUS

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2021. u malom - Vodič za građane

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 55 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 6

Jučer 202

Ovaj tjedan 569

Ovaj mjesec 3880

Ukupno 2172112